Родителите на 139 деца в Пловдив кандидатстваха за ясли и

...
Родителите на 139 деца в Пловдив кандидатстваха за ясли и
Коментари Харесай

Родителите на 139 деца в Пловдив кандидатстваха за ясли и забавачки, за които няма обявени свободни места

Родителите на 139 деца в Пловдив аплайваха за ясли и забавачки, за които няма оповестени свободни места, оповестиха от градската администрация под тепетата при оповестяването на резултатите от последното за 2017 година класиране за банкет в общинските детски заведения.

Според общинарите точно това недовиждане на майките и бащите се е стигнало до парадокса да има едвам 47 класирани деца при оповестени 317 свободни места, за които са кандидатствали 251 малчугани. 37 от признатите на последно класиране-2017 са в яслените групи, едно дете е в първа група, 7 във втора и 2 в подготвителните трета и четвърта група.

В същото време 81 от оповестените свободни места бяха 81 в яслите, за които чакаха 186 деца под 3 години, 70 за първа възрастова група (при съществуване на 47 кандидати), 79 – за втора (при едвам 11 кандидати), 48 за трета подготвителна и 39 за четвърта, за които мераклиите бяха общо 7 малчугани. За некласираните е целесъобразно родителите да се срещат с обявяваните места за идващите класирания и да подават своите заявки, съобразявайки се с опциите на детските заведения, приканват от Община Пловдив. Няма по какъв начин децата им да бъдат класирани в ясли и градини, за които няма оповестени свободни места, само че те настойчиво не престават да ги показват като свои стремежи.

Първото за 2018 година класиране ще бъде извършено на 9 януари, а свободните места за свободните места за него ще бъдат оповестени най-късно до 22 декември. С оповестяването на местата родителите на кандидатстващите деца ще могат да употребяват новата функционалност на системата за банкет, посредством която да се осведомят за броя на чакащите за съответните места. Данните се пресъздават в панела със свободни места и отразяват и точките на подалите заявки за присъединяване в класирането. Тази информация се актуализира в действително време след всяко подадено ново заявление.
 mir_cdg  yasla_prikazka2  yasla_prikazka1  cdg_kotarakut_v_chizmi
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР