Родителите искат най-доброто за децата си - да се хранят

...
Родителите искат най-доброто за децата си - да се хранят
Коментари Харесай

Принуждаването на децата да пазят диета може да навреди на здравето им в дългосрочен план

Родителите желаят най-хубавото за децата си - да се хранят и да спят добре, да правят физически извършения. Но от време на време принуждаването на младежи да пазят диета или да отслабнат може да им навреди, сочат резултатите от проучване, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.

Бе открито, че родители, които карат децата си да пазят диета, могат на процедура да усилят вероятността от затлъстяването им по-късно през живота им. Това е обвързвано също с повишен риск от разстройства в храненето. "Феноменът може да обхване няколко генерации ", съобщи ръководителката на проучването Джерика Бърдж от университета на Минесота.

Бърдж и сътрудниците й изследвали данните от анкети с над 1100 младежи и девойки от региона на Минеаполис и Сейнт Пол през интервала 1998 - 1999 година Почти две трети от участниците са девойки. Анкетираните по-късно взели участие в други изследвания през 5-годишни шпации, като се стартира от 2003 година, до момента в който не трансферирали 30-те. Над 60 % от младите дами и 27 % от младите мъже декларирали, че са били окуражавани от майките си да пазят диета, с цел да имат слаби фигури. Около 20 % от младите дами и 18 % от младите мъже получили сходни послания от бащите си.

Изследването не открива причинно-следствена връзка, само че принудата от страна на родителите да имаш слаба фигура е обвързвана с по-лошо здраве в зрелост, означиха учените. Това наподобява има кумулативен резултат върху обвързваното с телесното тегло и психологичното богатство държание в зрелост.

В края на проучването, т.е. 15 години след попълването на първия въпросник, за девойките, които били принудени да пазят диета, имало с 49 % по-голяма възможност да са затлъстели спрямо участничките, които не са били принуждавани от родителите си, до момента в който вероятността за момчетата, които са били под сходен наставнически напън, се оказала с 13 % по-голяма.

Посланията на родителите да се пази диета били свързани също с по-малко самоуважение, по-малко задоволство от личното си тяло и меланхолия у участниците. Това не значи, че родителите, които окуражават децата си да пазят диета, се пробват да ги създадат нещастни или да влошат здравето им, предизвестиха учените.

Резултатите от проучването са оповестени в Journal of Adolescent Health.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР