Родители внесоха нов сигнал за нередности в приема на още

...
Родители внесоха нов сигнал за нередности в приема на още
Коментари Харесай

Нов сигнал за нередности в приема на столична детска градина


Родители внесоха нов сигнал за нередности в приема на още една детска градина в София.

Симеон е на 3 години и 2 месеца. Записан е в общинската система за кандидастване незабавно след раждането си и към момента е в листата на чакащите в 7-а детска градина.

Снимки на осведомителната система на Столичната община, направени от Инициативния комитет за новаторска и качествена просветителна система, демонстрират, че при класирането на 16 декември Симеон е бил 17-и. Преди него, на 11-а позиция, е момиче. Комитетът обаче е разкрил, че тя към този момент е записана преди класирането и виждат още такива деца.

„ След репортажа на bTV за други сходни нарушавания в „ Овча купел” децата безследно изчезват от системата”, изясни Васил Николов от комитета.

Инициативният комитет разказва общо 102 нарушавания, които подадоха като сигнал в Столичната община.

Директорката на 7-а детска градина „ Детелина” е в отпуск по болест от началото на седмицата и не можа да отговори на въпросите ни.

От общината разясниха, че в градината са правени 2 инспекции – от Регионалното ръководство на образованието и Столичната община. Едната не демонстрира нарушавания, а другата открива деца, които не са вписани в системата, само че всички имали документи.

Юлия Ваклинова се приготвя душевен, че Симеон може и да не влезе в градината до предучилищна възраст.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР