Родители във Варна са притеснени, че децата им със специални

...
Родители във Варна са притеснени, че децата им със специални
Коментари Харесай

Преместиха център за деца със специални нужди до бездомници във Варна

Родители във Варна са обезпокоени, че децата им със специфични потребности нямат различен вид за образование с изключение на учебно заведение, което е ситуирано в непосредствена непосредственост до център за бездомни хора. Те се събраха на митинг в постройката на Центъра, предава Нова тв.

" Преместването се случи след пролетната почивка. Видяното през първия ден провокира в нас цялостен потрес. Имаше разхвърляни отпадъци, непознати хора, постройката се намира в промишлена зона. Това не е място, уместно за учебно заведение. Ние сме притиснати, защото децата ни са със специфични потребности и няма къде другаде да се образоват. Не мога да приема, че би трябвало да бъдем подложени на сходни унижения ", съобщи майка на едно от децата, учащи се в центъра.

Сред другите проблеми, пред които би трябвало да се изправят родители, е неналичието на комфортен превоз. Преди преместването децата са се обучавали в постройка, която се е намирала наоколо до спирка на градския превоз. Сега най-близката спирка е на към 15 минути пешком и през маршрут, който не е приспособен за хора с увреждания. " За хора в инвалидни колички задачата е невъзможна ", считат родителите.

" Сградата е бивше учебно заведение и беше направен специфичен план. На базата на него бяха осъществени строително-монтажни действия. Големите класни стаи са разграничени на дребни пространства. Парцелът следва да бъде реновиран, има здания, които би трябвало да бъдат съборени ", изясни Звезделин Златев от дирекция " Образование " към Община Варна.

Директорът на Центъра Светлана Иванова също е на мнение, че постройката е подобаваща за децата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР