Родители в Пловдив се събраха на протест в подкрепа на

...
Родители в Пловдив се събраха на протест в подкрепа на
Коментари Харесай

Майки обявиха безсрочен протест и в Пловдив

Родители в Пловдив се събраха на митинг в поддръжка на майките на деца с увреждания. Протестът се организира пред постройката на общината.

Десетки майки изрично поддържаха настояванията на протестиращите в София, а точно да се одобри Закона за персоналната помощ и по този начин да се подсигурява самостоятелна помощ на всеки човек с увреждания, предадоха и.

С наличието си в центъра на Пловдив родителите подсетиха на депутатите, че България е единствената страна у нас, в която би трябвало годишно да доказваш, че детето ти има увреждане.

Пенсията от 145 лева е жалка и никой не регистрира самостоятелните потребности на хората с физически увреждания, подчертаха те.

От през днешния ден до постройката на общината сред 9 и 15 ч. представители на разнообразни фамилии с увреждания ще припомнят с наличието си за нуждата от смяна в законодателството, обвързвано с персоналната помощ и обществените услуги. Палатков лагер в Пловдив няма да има, само че майките се заканиха, че ще изградят, в случай че страната не се намеси съответно и не реши казуса.

Протестът към този момент остава неопределен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР