Родители в пернишко училище се изправиха един срещу друг заради

...
Родители в пернишко училище се изправиха един срещу друг заради
Коментари Харесай

Програма против насилието изправи родители едни срещу други в пернишко училище

Родители в пернишко учебно заведение се изправиха един против различен поради обучителна стратегия срещу насилието. Едните настояват, че в програмата се преподава полово образование на прекомерно дребни деца, а другите - че тя е потребна. Точка на разногласието постави просветителното министерство, като спря образованието. Програмата " Таралежите " на Фондация П.У.Л.С. не е на министерството, а е утвърдена от Областната администрация на Перник.

Перник

Дима Ненчева, майка четвъртокласник от 7-мо учебно заведение в Перник твърди, че фондация П.У.Л.С. популяризира ранно полово образование измежду четвъртокласниците, което е подсъдно, тъй като те не са навършили 14 години. Нейният наследник учи в 4-ти " а " клас и не посещава курса. Деца от прилежащия клас 4-ти " б ", които го посещават, му споделили, че ги карат да рисуват полови органи и да се целуват по бузите.
Дима Ненчева, родител на четвъртокласник: Другия клас, в стаята на психоложката, са ги учиил на полови органи. Като са ги срещнали какво съставляват половите органи, по какъв начин единия влиза в другия са им обяснявали, са ги предиздвикали да им нарисуват какво са разбрали. Фондацията написа, че са " за " Истанбулската спогодба.
Дима Ненчева и брачният партньор ѝ са от план " Български суверен " и са срещу разнообразни НПО-та да влизат в учебните заведения. Сигнализирали са прокуратурата. А програмата е утвърдена от регионалната администрация, включени са три учебни заведения със 70 деца.
Николай Ненчев, родител на четвъртокласник: 90% от родителите отхвърлят тази стратегия.
В 7-мо учебно заведение обаче срещаме напълно разнообразни родители.Те настояват, че програмата е доста добра, тя включва предварителна защита на насилието и демонстрира заплахите в интернет. Не отхвърлят и че се е говорело за полово принуждение и образование.

Юлиана Генадиева, майка на четвъртокласник от плана: Всичко казано от въпросната госпожа е безспорна неистина и аз и всички родители сме много разочаровани, че това нещо ще спре. Милена Василева, майка на четвъртокласник от плана: Абсолютно нищо, което оповестява госпожата за целувки, за изобразяване на полови органи, е погрешно. Димитрина Петрова, майка на четвъртокласник от плана: Освен тематиката за сексуалността са взели доста други тематики, които са от основна значимост за нашите деца.
И от самата стратегия отхвърлят обвиняванията.
Людмил Илиев, фондация П.У.Л.С.: Не сме предприемали такива дейности с децата. Програма " Таралежи " няма за цел полово обучение, полово здравно обучение и по този начин нататък. Програмата учи децата да споделят " не ", когато изпаднат в сложна обстановка.
Програмата поддържаха психологът и шефът на учебното заведение, също така психолог от Регионалното ръководство, който е правил инспекция по случая и началникът на Регионалното ръководство. И въпреки всичко.
Ваня Коконова - шеф на РУО- Перник: Когато някакви дейности пораждат съмнение в институциите или напрежение сред родители, нормално се подхващат ограничения.
Мерките на министерството са на този стадий програмата да спре.

Преди минути министърът на образованието съобщи, че ще потърси дисциплинарна отговорност на началника на Регионалното ръководство по образованието в Перник, защото не е спазила заповедта му да се подхожда внимателно към сходни чувствителни тематики.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР