Родители, учители и деца заедно засадиха 3400 фиданки в Новата

...
Родители, учители и деца заедно засадиха 3400 фиданки в Новата
Коментари Харесай

#ЗалесявамеАктивно2022 събра над 500 доброволци, сред които 200 деца и се превърна в истински семеен празник

Родители, учители и деца дружно засадиха 3400 фиданки в „ Новата гора на София 2 “ край село Негован като с всяко посадено дърво градусът на настроението се покачваше, макар ниските температури на открито. 

Нестле България поддържа Инициативата на „ Новата гора на София 2 “ – с. Негован като  организира същински празник за цялото семейство. С обединените старания на 500 доброволци на възраст от 1 до 81 години бяха засадени 3500 дъбови фиданки от типа „ цер “.



Деца и възпитаници от над 10 детски градини и учебни заведения, повече от 30 студенти от Лесотехническия университет, дружно с техните преподаватели, доброволци от Нестле България, НСОРБ, БАЧУ, над 30 състезатели от, дружно със стотици жители засадиха фиданки, които когато израснат ще създават над 400 хиляди кг О2 годишно.



С доста положително въодушевление, измежду детски шум и смях, макар хладното време рекордният брой доброволци, предвождани от 

Евгени Иванов – Пушката и Маруся Иванова интензивно засаждаха и още по-активно се забавляваха. Професионално готови аниматори демонстрираха на всички деца по какъв начин вярното засаждане на дърво може да се трансформира в занимателна игра, а за премия проведоха специфична стратегия.



Най-активните родители, участващи в състезанието по-бързо и качествено засаждане получиха опция да разхлабен интензивно със спа седмица, национални танци, фитнес и всички улеснения от гратис едноседмично посещаване във фитнеси, които поддържаха #ЗалесявамеАктивно2022.

Музика и доста въодушевление, осигуриха марките на Нестле България,, и, зареждайки  присъстващите с още повече сила и сладко въодушевление.



Ето и някои изгоди от дърветата в градската среда:

Залесените пространства в градска среда интензивно работят за филтриране на въздуха от прахуляк и нездравословни излъчвания, като ги усвояват на повърхността или ги акумулират в листата, което оказва помощ за възстановяване на микроклимата в обитаемото място.

Всяко засадено дърво понижава наличието на въглероден двуокис в атмосферата, пречиства въздуха и го прави по-качествен. Дърветата са най-мощният инструмент за фиксиране на въглерода, ограничение на парниковия резултат и опълчване на климатичните промени.

Имайте поради, че развъждането на едно дърво, с цел да стане то годно за озеленяване в градска среда, лишава минимум от 6 до 8 години, а при някои по-бавно растящи типове до 12 години. В същото време унищожаването на дърво се случва за не повече от няколко минути. За страдание с изключение на естествените бедствия като пожари и наводнения, човешката ръка също способства интензивно за обезлесяването посредством изсичането на дървета, неведнъж и нелегално. Затова всяко изпитание за противопоставяне на следствията от обезлесяването е инвестиция в общото ни по-добро бъдеще като е значимо да се знае, че засаждането на дърво е единствено първата стъпка, последващите старания по развъждането му са от извънредно значение, с цел да може да се доближи до сполучлив краен резултат.

Повече за самодейността: 

Инициативата „ Залесяваме интензивно “ 2022 на Нестле България поддържа Инициативата на „ Новата гора на София 2 “ – с. Негован в партньорство с, и с медийната поддръжка от. 

В рамките на 3 акции през пролетния залесителен сезон и една през есенния чиновници на Нестле България и стотици доброволци засадиха дружно над 10 0000 дъбови фиданки като част от световния ангажимент на Групата да засади 200 000 000 дръвчета до 2030 година в регионите, от които набира първични материали. 

Повече информация за събитието във .

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР