Родители стават партньори на учителите в 174 училища, кандидатствали по

...
Родители стават партньори на учителите в 174 училища, кандидатствали по
Коментари Харесай

Родители стават партньори на учители в над 170 училища у нас

Родители стават сътрудници на учителите в 174 учебни заведения, кандидатствали по Национална стратегия „ Заедно за всяко дете “. Плавният преход от детската градина в учебното заведение, кандидатстването след 7-и клас и последващото професионално насочване са единствено част от проблемите, по които те ще работят дружно, осведоми Българска национална телевизия.

Срещите сред родители, възпитаници и учители започват от 15 септември и ще продължат до 30 юни 2023 година Те са по модул „ Участвай и променяй – родителят, деен сътрудник в учебния живот “ на националната стратегия и се организират след деклариран интерес от страна на родителите по авансово посочени от тях тематики.

И тази година учебните заведения се предизвикват да подписват съглашения с родителите, в които да се посочат отговорностите и отговорностите на страните във връзка с положителното образование и обучение на учениците.

Българските празници и традиции, здравословното хранене, прочувственото положение на учениците, стимулирането им да четат, методите за създаване на привички за триумф при децата, решаването на конфликтни обстановки също са измежду тематиките, които вълнуват родителите и са препоръчани от тях за идните срещи.

Планира се те да се осъществят под формата на сказка или лекция, а някои и като спортни мероприятия. Част от учебните заведения са поканили външни лектори и педагогичен експерти от учебното заведение, като присъединяване им е съобразено с тематиката.

Предвидените средства по модула са в размер на 500 000 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР