Родители сигнализираха за измама с дарителски кампании за болни деца.

...
Родители сигнализираха за измама с дарителски кампании за болни деца.
Коментари Харесай

Родители на болни деца алармират за нагла измама с дарителски сметки у нас ВИДЕО

Родители алармираха за машинация с дарителски акции за заболели деца. Те описват, че в последните дни са разкрили няколко Фейсбук страници за набиране на средства, в които е посочена една и съща банкова сметка. Титулярът също е еднакъв. Няма обаче нищо общо със фамилиите, безапелационни са близки на нуждаещите се.

Два месеца след раждането на Велина, майка й - Владислава Демерджиева, чува страшната диагноза хидроцефалия. Последващи прегледи демонстрират, че детето има израстък в мозъка.

„ Последствията от нея са хидроцефалия, епилепсия, двигателни проблеми и още много”, показа дамата.

За своите 4 години Велина е претърпяла няколко курса на лъче-и химиотерапия. От няколко дни още веднъж е в Турция, където й следва интервенция.

„ Снощи, към среднощ, ми писа един човек, че като реклама във Фейсбук му попаднала една страница, в която се събират средства за Велина. Само че индивидът не е разпознал нашата дарителска сметка”, описа още Владислава.

Така дамата научава, че някой употребява името и болестта на щерка й, с цел да събира пари. Казва, че не познава посочения титуляр на сметката.

„ Родителите на заболели деца се чудим по какъв начин да съберем средства, с цел да ги спасим. В един миг осъзнаваш, че някой краде шанса на детето ти да живее. Това е толкоз грозно. Такова нещо не ми се е случвало никога”, разяснява Владислава Демерджиева.

Тя обаче не е единствената сюрпризирана. Дублирана се оказва и страницата на фондация "За положителното ".

„ Някаква госпожа, която се е нарекла с името Десислава Христова Димитрова, е разгласила евентуално персоналната си сметка. Ако някой сега напише „ Фонд за децата на герои”, види тази страница и подари средства за децата на Фонда по този IBAN, те няма да постъпят при нас. Те ще постъпят към въпросната госпожа, която нямаме концепция коя е”, съобщи Кремена Кунева, ръководител на Фондация „ За доброто”.

Опитахме, само че не успяхме да се свържем с Десислава Димитрова, с цел да чуем и нейната позиция.

В прокуратурата към този момент е подаден сигнал по един от случаите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР