Родители сигнализираха за инцидент в Асеновград за пострадало 12-годишно момче.

...
Родители сигнализираха за инцидент в Асеновград за пострадало 12-годишно момче.
Коментари Харесай

ЗАРАДИ ЗАЛЕДЕН УЧИЛИЩЕН ДВОР: Дете счупи крака си в Асеновград

Родители алармираха за случай в Асеновград за потърпевшо 12-годишно момче. Те настояват, че детето им се е наранило след падение и рухване в двора на образователното заведение. Мястото било мощно заледено и непочистено.

12-годишното момче е със строшен десен крайник и е претърпяло тежка интервенция. Родителите упрекват управлението на учебното заведение, че не е подхванало нужните ограничения за обезопасяването на рисковия сектор. Инцидентът станал в огромното междучасие, когато ученикът отивал към столовата на образователното заведение.

„ В 10:15 ч. класната ми се обади. Каза да отида в учебното заведение, тъй като детето не е добре. Заварих сина си на леда в двора, превиваше се от болка”, описа в ефира на Нова майката на потърпевшото дете Веселина Мандева.

По думите ѝ детето ѝ не е тичало. „ Отивал е към столовата, с цел да си купи закуска. Това ми изясни той. Проблемът е бил ледът”, акцентира тя.

„ Когато го откараха в болница и направиха фотография, споделиха, че кракът е строшен доста неприятно. Поставиха му пластина след 3-часова интервенция. Платихме към 1700 лв. за интервенцията. Сега детето ми е у дома. Възстановителният интервал ще бъде доста дълъг”, съобщи Мандева.

Тя беше безапелационна, че причина за случая е непочистеният лед и необезопасеното място.

„ Това е безразсъден случай, за който откровено сервирам извиненията си. Да, фактически този сектор беше замръзнал, само че беше осолен, опесъчен и обозначен с табели. Направихме и утринен инструктаж поради заледеното място, което не беше редно да се употребява от учениците”, съобщи шефът на ОУ „ Петко Каравелов”- Асеновград Стоянка Бикова.

Тя беше безапелационна, че е имало учители на обозначените места, които са съблюдавали за реда. „ Всичко, което е трябвало, сме го създали. Дежурните учители са си били на местата. Учениците, тичайки, са минали през рисковия сектор на връщане от столовата”, сподели още шефът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР