Родители ще излязат на протести срещу задължителното носене на маски

...
Родители ще излязат на протести срещу задължителното носене на маски
Коментари Харесай

Родители на протест срещу задължителните маски в училище

Родители ще излязат на митинги против наложителното носене на маски от деца в учебните заведения, заяви Би Ти Ви. Според недоволните маските не могат да предпазят децата, само че вместо това сигурно ще ги травмират за дълги години напред. Демонстрации ще има на 14 и на 15 септември пред постройката на Министерството на образованието и науката.

„ Нашата битка е носенето на маски да бъде пожелателно, а не наложително “, изясни един от уредниците на митинга Милко Божанков пред малкия екран. Той смята, че няма по света на никое място клинично проучване, което да потвърждава, че маските защищават най-малко на 60%. Божанков добави, че има обаче проучвания, които изрично демонстрират, че маските вредят поради въглеродния диоксид, а също по този начин нанасят прочувствена и психическа контузия на подрастващите. Логиката на уредника е, че в случай че маските  имат качеството да защищават, то затова те към този момент щяха да са унифицирани и да се създават по цялата зема от един и същи материал от един материал.

Друг от уредниците – Лили Божков – съобщи, че нейните деца са преживявали към този момент доста по-опасни вируси от вируса на COVID-19, от който от началото на 2020 година по света починаха към този момент близо 1 млн. души. „ Маските ще падат на земята, а децата ми по-късно отново ще си ги поставят на устата “, предвижда Божков. Организаторите чакат 500 други родители да ги поддържат. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР