Родители се събраха на протест през Столичната община заради липсата

...
Родители се събраха на протест през Столичната община заради липсата
Коментари Харесай

Родители на деца без детска: Стига с тази лотария!

Родители се събраха на митинг през Столичната община поради неналичието тук-там в детските градини, съобщи Българското национално радио. Акцията е под наслов " Ваучери за неприетите, въздух за признатите деца ". За четвърти път родители излизат на митинг. Основното искане е да се отпусне парична отплата за всички неприети в детските градини деца. Според измененията в закона за учебното и предучилищното обучение, децата, които не са признати в детска градина ще могат да получават по 300 лв. месечно.

" Тук сме, тъй като остават над 8 хиляди неприети деца в град София, за 5-6 хиляди деца няма място в яслите на града, над 2 хиляди и 500 деца остават неприети в детските градини. За яслите лотарията остава, отново едно дете ще се конкурира с доста други, с цел да изтегли късметче. Този метод на разпределение на обществен запас не е обективен. При равни други условия едно дете получава място в ясла против 60 лв. на месец, а другото същото като него би трябвало да заплаща 700-800 лв. в частна ясла или 1000 лв. на детегледачка, или майката да стои без работа ", сподели Ива Йосифова Такева, майка на две деца.

Ива Такева, разяснява, че взе участие в митинга, тъй като желае явен план-програма, график за строителство на нови ясли и градини за 10 години напред.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР