Родители са предадени на съд за неполагане на грижи за

...
Родители са предадени на съд за неполагане на грижи за
Коментари Харесай

Родители отиват на съд за неполагане на грижи на деца

Родители са предадени на съд за неполагане на грижи за малолетните си деца в с. Крива бара.

С обвинителен акт на прокуратурата в Монтана съобщи на съд двамата родители

На 07.09.2021 година в Отдел „ Закрила на детето ” при Дирекция „ Социално подкрепяне ” гр. Лом бил получен сигнал по отношение на неглижиране на потребностите на детето от страна на родителите.

По случая била осъществена инспекция на адрес в с. Крива бара от чиновниците на институцията. На мястото били открити сами и без родителска грижа пет малолетни деца, а шестото съумяло да избяга и не се намирало в парцела. По данни на децата родителите им били на работа.

В жилището липсвала хигиена, децата имали занемарен външен тип. При осъществения оглед на едното от тях  били открити пострадвания по лицето и ръката.

Незабавно бил подаден сигнал на телефон за незабавни случаи 112.

Не след дълго в жилището се завърнали родителите, които още с идването си показали жестоко и нападателно държане по отношение на чиновниците от отдел „ Закрила на детето ”, отправили към тях закани и закани за разпра. Отказали достъп на детето  до медицински грижи.

Впоследствие, след интервенция на органите на Министерство на вътрешните работи, децата били изведени от жилището и със заповед на шефа на Дирекция „ Социално подкрепяне ” гр. Лом настанени отвън фамилна среда.

По делото е назначена и направена съдебномедицинска експертиза на малолетното момиче.

От заключението е видно, че момичето получило разнообразни пострадвания по лицето, подувания в региона на китката и предмишницата. Рентгеновотоизследване е открило данни за остарели увреждания, в това число строшаване на костите.

Родителите са били привлечени към наказателна отговорност за това, че като родители оставили малолетните си деца без контрол и задоволително грижа, с което основали заплаха за тяхното физическо, духовно и морално развиване. Вследствие на незаконното им действие на малолетната дъшеря е била породена междинна телесна щета, довела до трайно усложнение в придвижването на ръката.

Предстои делото да продължи в съда.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР