Родители протестират в този час през Здравното министерство с искане

...
Родители протестират в този час през Здравното министерство с искане
Коментари Харесай

Родители протестират пред МЗ с искане учебната година да започне присъствено

Родители стачкуват в този час през Здравното министерство с искане образователната година да стартира присъствено.

Те се тормозят, че даже децата да стартират да учат присъствено, в някакъв миг ще преминат на отдалечено образование, което съгласно тях пречи на общественото развиване на учениците и ще намали триумфа им.

Родителите подчертаха, че измежду тях има хора с най-различни отзиви - от последователи на по-строги ограничения към такива, които не желаят чак толкоз строги ограничения. Всичките обаче желаят годината да мине оптимално присъствено.

Омбудсманът на България Диана Ковачева излезе с рекомендация да се обезпечи психическа помощ за децата, без значение дали те учат онлайн, или присъствено.

" Децата би трябвало да бъдат в среда с връстниците си и съучениците си, не да вървят по психолози два пъти седмично. Освен това, това по този начин или другояче не оказва помощ. Моите деца бяха и не се усещат добре ", сподели Михаела Тетевенска, една от протестиращите майки.

Служебният министър на образованието проф. Николай Денков удостовери през днешния ден по-рано, че се стреми към оптимално присъствено образование тази година. Някои учебни заведения, които преди са били онлайн, може би тази година ще бъдат в присъствена форма на образование през множеството време.



Днес по-рано стана ясно и, че в децата в детските градини няма да носят маски наложително. Това ще става единствено и само, в случай че родителите им преценяват, че желаят това.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР