Родители протестираха пред детска градина 151 Леда Милева в София.Причината

...
Родители протестираха пред детска градина 151 Леда Милева в София.Причината
Коментари Харесай

Протест на родители пред 151 ДГ в София срещу възстановяването на работа на уволнена директорка

Родители стачкуваха пред детска градина 151 " Леда Милева " в София.

Причината е, че уволнената директорка Мирела Гошкарян желае да се върне на работа в градината, тъй като от районния съд е получено известие за възобновяване й на работа.

Според юриста на Гошкарян тя има право да се яви, с цел да заеме длъжността си. Родителите обаче са изрично срещу връщането й на поста.

" Тя е уволнена поради безхаберното си ръководство или по-скоро неналичието на ръководство въобще на детската градина. ", споделя майка на дете от ДГ 151.

" От всичките 200, над 200 родители - никой не желае тя да се върне. Най-малкото, което е, потресаващото положение на градината при нейното ръководство, родителите, които си водят 4 години децата в детската градина, в никакъв случай не са я виждали. " - споделя Младен Райков, родител

Всъщност, Гошкарян е уволнявана от поста шеф на ДГ 151 два пъти. Първият път след случай от 2019г., при който долап падна и премаза ръцете на двегодишно дете. След този случай тя е възобновена на работа от съда.

Столична община обаче я уволнява за повторно на 4-и декември 2021г. след бурна реакция на родителите на децата от градината против завръщането ѝ на поста.

Родителите поддържат новия шеф на детската градина Вяра Богатева. По думите ѝ Гошкарян желае да се върне на работа на база решението на съда след първото ѝ уволняване. Това съгласно Богатева е невероятно, защото няма заповед за назначението ѝ.

Мирела Гошкарян и юристът ѝ смятат, че тя е в правото си да бъде възобновена. Недоволството на родителите тя изясни с операция.

" По всичките дисциплинарни обвинявания тя е оправдана с решение на Софийски градски съд. По създание съдът е гледал разногласието и оправдал Гошкарян по всички повдигнати обвинявания. " - аргументира се Кристиан Гьошев, юрист на Мирела Гошкарян

" Това са 10-15 индивида, настроени, манипулирани от актуалната директорка. Това е. Те може всичко да кажат, само че това не е истина. " - сподели самата Гошкарян

В поддръжка на Мирела Гошкарян тази заран пред детската градина се бяха събрали и други уволнени от Столична община шефове.

Още вижте в директното включване на Карина Караньотова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР