Родители протестираха днес пред сградата на детска градина "Пролет" в

...
Родители протестираха днес пред сградата на детска градина "Пролет" в
Коментари Харесай

Родители излязоха на протест в Перник

Родители стачкуваха през днешния ден пред постройката на детска градина "Пролет " в пернишкия квартал "Ралица ". Хората са недоволни от разделянето на детското заведение на частно и общинско.

С решение на общинския съвет през януари е отдадена чартърен част от постройката на заместник-председателя на общинския съвет и ръководител на групата общински съветници от ГЕРБ Румяна Гьорева. Съветниците взеха решение, че е по-добре пространствата да бъдат наети, с цел да не стоят празни и да не се разграбват, като в същото време в кметството ще влизат доходи. Сега частта от детската градина, отдадена чартърен е ремонтирана, общинската част е в доста неприятно положение.

Родителите са обезпокоени, че сходно делене на детското заведение дискриминира децата и в последна сметка ще докара до закриване на общинската част. Те настояват, че са внесли подписка, в която 700 локални поданици упорстват още предходната година да бъдат подхванати ограничения за опазване на детското заведение в квартала. Родителите декларират, че са подведени, тъй като са получили заричане от общинското управление градината да бъде ремонтирана, само че това не се случва.

Общинските съветници Ралица Андреева и Валентин Петков показаха пред Българска телеграфна агенция, че не може децата в една и съща постройка на детското заведение да се разделят на небогати и богати. Сградата е общинска благосъстоятелност, чийто принципал е общинският съвет и той е взел това решение, разяснява Евелина Любомирова - основен специалист "Образование и просвета " в община Перник. Тя увери, че ремонта на частната детска градина не са вложени общински средства. Румяна Гьорева пък счита, че не прави нищо нелегално.

Съветникът Кирил Леонов е подготвил искане до кмета на Перник Вяра Церовска за даване на всички документи, свързани с отдаването чартърен на постройката и строително-ремонтните действия, които се организират на територията на детското заведение, оповестиха от локалния парламент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР