Родители, преподаватели, собственици на школи и центрове за работа с

...
Родители, преподаватели, собственици на школи и центрове за работа с
Коментари Харесай

Родители, преподаватели и собственици на школи с петиция: Да съхраним средищата за развитие на децата |

Родители, преподаватели, притежатели на школи и центрове за работа с деца и подрастващи сътвориха петицията „ “, която за по-малко от два дни събра близо 1000 подписа. Изпратено е и Отворено писмо до съответните институции.

В петицията се упорства да отпаднат възбраните за присъствени занятия във всички просветителни и спортни центрове, школи за изкуства, читалища, музеи и други форми на работа с деца.

Подписаните се аргументират с довода, че новите забрани лимитират " жизненоважни средища за интелектуалното, физическото и психическото развиване и здраве на децата ".

Подкрепилите самодейността считат, че няма данни извънкласните занимания да провокират повишение на заболеваемостта от Covid-19, като съгласно тях на децата са обезпечени положителни условия.

По думите на основателя на петицията Ирина Манушева центровете и школите за работа с деца, с цената на доста старания са създали всичко допустимо, с цел да се съобразят с условията за безвредна работа в обстановка на пандемия, само че са били подценени от управляващите:

" Макар по принцип да се движат по ръба на икономическото оцеляване, доста от тях изцяло непринудено от дълго време вкараха даже повече ограничения от наложителните. И все пак биват безогледно затваряни. "

Физическото и психическото развиване и здраве на децата и подрастващите и следва да бъдат ограничавани само в доста краен случай при действителна, потвърдено произлизаща от тях опасност, счита Манушева. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР