Родители от пернишкия квартал „Могиличе” се готвят за протест, след

...
Родители от пернишкия квартал „Могиличе” се готвят за протест, след
Коментари Харесай

Местен лидер на ГЕРБ в Перник прави частна детска градина в държавна

Родители от пернишкия квартал „ Могиличе” се готвят за митинг, откакто единствената детска градина в квартала беше разграничена на общинска и частна. Това е станало с решение на Общинския съвет в миньорския град, което е в интерес на компанията на… ръководителя на групата на ГЕРБ Румяна Гьорева.

В резултат сега половината постройка е реновирана, а другата се разрушава. „ Дълги години се пробват да ни затворят детската градина”, уточни пред камерата на bTV Симона, която е един от уредниците на родителския митинг. Миналата година били събрани 700 подписа в поддръжка на градината, като от общината декларирали, че ще я запазят.

На 19 януари т.г. обаче локалният парламент решил половината постройка да бъде дадена чартърен. Получила я компанията на Снежана Гьорева, основана две седмици по-рано. Директорът на общинската детска градина (подчинен на кмета Вяра Церовска, също от ГЕРБ) дала документално единодушие са съжителството на двете заведения без да се допита до родителите дали ще се сътвори напрежение.

„ Изкарват нашите деца за 3 месеца от детската градина за ремонтни действия, които не ни касаят”, оплака се Симона и добави, че обещанията за промяна на дограмата и в общинската част останали неспазени. По същия метод стои и въпросът с останалите поправки, които трябвало да се финансират с наема.

„ В страната има правила, има институции, които дават отговор за спора на интереси”, съобщи Евелина Любомирова от дирекция „ Образование” в Община Перник. Тя изрично отхвърли информациите, че частната детска градина е ремонтирана с общински пари и акцентира, че „ ще се подхващат ограничения и другата част да бъде по този начин добре изглеждаща”. По думите й там и досега са правени поправки.

„ Това е огледало на метода, по който ГЕРБ ръководи Перник. Кой ще изясни на тези деца, че не могат да отидат в красивата част?”, попита Ралица Андреева от Българска социалистическа партия, която е гласувала „ Въздържал се”.

Румяна Гьорева отхвърли да застане пред камерата на bTV с претекста, че не прави нищо неправилно. Тя съобщи, че частната й детска градина е в пространства на общинската, които не се употребяват от дълго време и видя политически претекст в митинга.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР