Родители от Несебър протестират за съмнително високите цени на ученическите

...
Родители от Несебър протестират за съмнително високите цени на ученическите
Коментари Харесай

Протест заради високите цени на ученическите карти за транспорт в Несебър


Родители от Несебър стачкуват за подозрително високите цени на ученическите карти за превоз. Фирма транспортьор по автобусна линия Слънчев бряг - Бургас изненадващо е повишила базовите цени, настояват протестиращите.

Мария Господинова отива за месечна карта за сина си, откакто от 1 февруари влиза в действие ново понижение от 70% за автобусния превоз за възпитаници и пенсионери. На касата на компанията транспортьор вместо 86, се постанова да заплати 145 лв..

Потърсихме компанията транспортьор, която извършва автобусната линия по маршрута Слънчев бряг – Бургас, с цел да обяснят на какво се дължи разминаването сред мярката на държавното управление за 70% отстъпка в картите за възпитаници и цената, която се оферират те сега.

„ Хората останаха с усещането, че това ще бъде ученическата карта и те по този начин се смятаха. Колкото е била ученическата карта, понижат 70% и чакат една доста ниска цена. Реално обаче нормативната уредба споделя друго - понижението ще се прави на постоянната цена на превозвача “, сподели Таня Бойчева - шеф на транспортна компания.

От автобусната компания обявиха още, че чакат публично мнение от Министерството на превоза.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР