Родители на ученици в Бургас са недоволни от закуските, които

...
Родители на ученици в Бургас са недоволни от закуските, които
Коментари Харесай

Безплатната закуска в училище – какво яде детето ви за 50 ст. на ден

Родители на възпитаници в Бургас са недоволни от закуските, които децата им получават в учебно заведение. Какво съдържат сандвичите и действителна грижа за дребните възпитаници или мятане на пари напразно са „ безплатните закуски “?

Въпросът породи откакто в петък в рубриката „ Аз, репортерът “ ви показахме фотография на извънредно постна пица калцоне , препоръчана като закуска в учебно заведение.

Закуските се финансират от държавния бюджет и цената им е 50 стотинки за дете дневно.

„ Не утвърждавам това, което видях. И като управленец, и като майка, и като човек, който се грижи за здравословното хранене. Ще помоля шефа на учебното заведение, от където е сигналът, да глоби финансово компанията “, сподели пред bTV зам.-кметът по образованието в Община Бургас Йорданка Ананиева.

Пицата е създадена в Казанлък.

Според шефа на компанията за доставка на храна Димитър Мермеклиев обаче, въпреки етикетът да е техен, за самата закуска „ не е сигурен “. „ Нали знаете, че всичко е допустимо “, сподели той и увери, че казусът е изключение , след което сервира извинения.

Фирмата от Казанлък обслужва столовете в шест бургаски учебни заведения.

По думите на Мермеклиев хлябът и маслото, които употребяват, са по открит стандарт, както и саламът, който обаче „ не се води тъкмо шунка “.

Фирмата е определена с директно договаряне. Комисия с здравно лице ревизира закуските.

Според шефа на ОУ „ Васил Априлов “ Марияна Стефанова до този миг няма открити нарушавания при доставката и качеството на закуските.

--> Според настоящата разпоредба средствата, които страната отпуска за закуска, могат да бъдат пренасочени за поевтиняване на обяда. Това решение би трябвало да вземат родителите.

Тази заран кметът на Бургас Димитър Николов издаде заповед, с която задължава шефовете на учебни заведения да вършат ежедневни инспекции за качеството на храната в учебните столове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР