Родители на ученици от ОУТодор Каблешков организират мирен протест на

...
Родители на ученици от ОУТодор Каблешков организират мирен протест на
Коментари Харесай

Родители на ученици от Прослав излизат на протест

Родители на възпитаници от ОУ " Тодор Каблешков " провеждат кротичък митинг на 5 март пред учебното заведение в квартал Прослав. Те упорстват за оставка на директорката Емилия Алексиева и заместиците й, като настояват, че поради тоталитарни способи на ръководство и душевен тормоз, учители напущат. Честите смени в състава пък се отразявали на образователния развой. Родителите са подавали няколко тъжби в РУО, като предходната година е осъществена инспекция, а измежду състава на учебното заведение е извършена анонимна анкета. Проверката не е открила нарушавания, само че съгласно родителите тя е била извършена официално, а учителите са били принудени да попълнят " анонимните анкети " в наличието на шефа и заместника му. 
Прочетете още
В РУО е била импортирана и подписка с над 200 подписа на родители, които упорстват да се вземат незабавни и съответни ограничения. Според родителите главните проблеми са липса на качествени управителни умения, текучество на учители, липса на връзка сред управление и учители, душевен тормоз над учители, липса на извънкласни действия, неприятна материална база.

От Инициативния комитет упорстват за оставка на ръковоството, обезпечаване на удобна и спокойна среда за работа и учене, отчетност на осъществени усъвършенствания на учебната база в последните 5 години.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР