Родители на ученици до 7 клас, навършили 14 години, както

...
Родители на ученици до 7 клас, навършили 14 години, както
Коментари Харесай

Еднократна помощ от 375 лв. за безработни родители и семейства с деца до 14 години

Родители на възпитаници до 7 клас, навършили 14 години, както и фамилии, в които единият или двамата родители са останали без работа, само че нямат право на обезщетение за безработица, също ще могат да получат еднократна помощ от 375 лева, оповестиха от Министерството на труда и обществената политика. Обхватът на целевите групи, на които предпочитано ще се отпуска тази поддръжка, се уголемява за да се понижат отрицателните последствия поради ковид върху фамилиите с деца, които изпитват финансови усложнения по време на изключителното състояние..
От помощта ще се възползват преди всичко фамилии с деца, в които все още на заявяване на помощта двамата или единият от родителите няма право на заплатен отпуск и са употребили най-малко 20 работни дни неплатен отпуск заради неспособност да работят от къщи. Същите права имат и родителите, които сами отглеждат децата си.
Кандидатите не би трябвало да имат приходи от втори трудов контракт, наем, лихва, аренда и други
Помощта ще се изплаща при положение, че родителите, които аплайват за нея
Двамата родители или самотният родител Това изискване няма да се ползва за безработните родители без право на обезщетение за безработица.
Помощта ще се отпуска предпочитано на фамилии, в които единият родител е в неплатен отпуск, а другият не получава компенсации за безработица, краткотрайна неработоспособност или за развъждане на дете сред 1 и 2 години, както и пенсия (с изключение на обществена пенсия за инвалидност)..
Помощта може да бъде отпусната, в случай че детето/децата от фамилията са посещавали детска ясла, детска градина или учебно заведение преди 13 март 2020 година Еднократна помощ от 375 лева ще се отпуска и на доброволни приемни фамилии и фамилии на близки и родственици, при които е настанено дете по реда на Закона за протекция на детето, които дават отговор на критериите за приемането й .
Подкрепата е ориентирана предпочитано към фамилиите, които дават отговор на някое от описаните нагоре условия. За нея могат да аплайват всички останали нуждаещи се лица и фамилии, които изпитват усложнения за облекчаване на случайно зародили здравни, просветителни, комунално-битови и други жизненоважни потребности по време на изключителната обстановка, породена от разпространяването на вируса Covid-19.
Вижте още:
Сачева: Социалната система към момента устоя на натиска (ВИДЕО)*
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР