Родители на трима загинали млади мъже в катастрофа затвориха кръстовището

...
Родители на трима загинали млади мъже в катастрофа затвориха кръстовището
Коментари Харесай

Родители на трима загинали при катастрофа протестираха в София

Родители на трима починали млади мъже в злополука затвориха кръстовището пред площад " Света Неделя " в София за няколко минути. Те упорстват за най-тежкото наказване за виновника, съобщи Българска национална телевизия. 

През ноември 2020 година на пътя София - Варна, края село Български извор, при ПТП умират трима мъже, возили в една кола, и още двама са тежко ранени. Причината е, че лидерът на автомобила, който е провокирал злополуката, се е движел с несъобразена скорост, в резултат на което губи надзор над транспортното средство при завой и се забива в другата кола. Виновникът се е движел с към 180 км/ч.

Мъжът, който е управлявал другия автомобил, умира на място, а двамата му спътници - няколко дни по-късно поради мозъчни контузии.

Протестът се състоя минути преди началото на днешното последно съвещание по делото. Очакванията са Върховният касационен съд да се произнесе в законовия период.

Случаят е от изключителна тежест и се планува обвиненият да получи 8 години затвор. Адвокат Марин Маринов споделя, че такова наказване е заслужено, само че родителите на починалите не са съгласни и го определят  като " насмешка ".

Защитата на подсъдимия не е съгласна с определението " тежко закононарушение " и настоя за понижено наказване - условна присъда.

Очаква се до месец Върховен касационен съд да се произнесе.
 Моторист умря напът за болница след злополука край Козлодуй
Моторист умря напът за болница след злополука край Козлодуй

Причините за случая се изясняват
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР