Родители на протест в София. Недоволството им е провокирано от

...
Родители на протест в София. Недоволството им е провокирано от
Коментари Харесай

Родители в София на протест заради отлагането на класирането за детските градини

Родители на митинг в София. Недоволството им е предизвикано от повторното отваряне на системата за кандидатстване в детските градини и ясли в София и отлагането на класирането.

Голяма част от родителите смятат са незаслужено повторното отваряне и показват, че поради него са паднали надолу в класирането.

Такъв е казусът на Валентина Калоянова – от 11-то място в класирането детето ѝ слиза на 37-мо.

„ Моят сегашен адрес трябваше да си сменя в регион „ Люлин “, тъй като в кварталите в центъра – „ Триадица “, „ Сердика “ и така нататък местата са нула. Като си сменихме адреса, почти имахме 50% късмет. След отварянето на системата към този момент имаме 6% късмет “, споделя Валентина.

Недоволни са и други родители.

„ Истината е, че на множеството хора и родители това към този момент е ясно и ни омръзна и ни писна всяка година да влизаме в този сюжет – „ разделяй и владей “. Настояваме за оставката на кмета на столична община Йорданка Фандъкова неотложно, както и на целия ѝ екип “, разяснява Георги Тодоров.

Гергана Василева, шеф на детска градина номер 6 „ Вълшебен свят “ в регион „ Надежда “ не счита, че повторното отваряне на системата е незаслужено.

„ Аз считам, че решението на Столичната община да отвори системата още веднъж е изцяло целесъобразно, тъй като има родители, които очевидно не са съобразили мястото на К2 и по този начин детето не може да взе участие в класирането “, разяснява тя.

От общината припомнят, че това е краткотрайно класиране.

„ Със сигурност ще предприемем дейности. В момента в системата виждаме доста новорегистрирани и нови деца. Те обаче няма да бъдат позволени до това първо класиране, тъй като не е редно, срокът беше до петък “, увери Генчо Керезов, заместник-кмет по направление „ Дигитализация, нововъведения и икономическо развиване “.

Около 200 са новите кандидатури след отварянето на системата. Те ще останат в системата, само че няма да бъдат взети поради на това класиране, а ще могат да вземат участие в идващите, разясни още Керезов.

За денонощие 1100 от 2400 профили към този момент са попълнили изчезналия аршин за „ уседналост “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР