Родители на първокласници в столичното 105-о СУ Атанас Далчев“ се

...
Родители на първокласници в столичното 105-о СУ Атанас Далчев“ се
Коментари Харесай

Родители се оплакват от първокласник, който системно тормози децата им

Родители на първокласници в столичното 105-о СУ " Атанас Далчев “ се оплакват от възпитаник, който редовно тормози децата им. Те даже са наели юрист. Според учебното заведение сензация в тази ситуация няма и са взети всички нужни ограничения.

В предаването " Тази заран “ по bTV родители описаха, че проблематичният възпитаник има " мощно изразени поведенчески проблеми “. Става въпрос за физическо малтретиране, преследване, боричкане по чиновете, отваряне на шкафчетата, на чантите, а родителите на ученика застават зад детето си и не желаят да вземат ограничения.

Почти всеки ден имаме някаква преживелица с този възпитаник, сподели господин Тенев – татко на един от пострадалите първолаци.

Адв. Ангел Стамболийски, който е нает от родителите, описа, че е отправил покана към шефа на учебното заведение да вземе нужните ограниченията по закон това дете да бъде преместено в друго учебно заведение. " До момента няма никаква смяна от страна на фамилията на това дете. Случките не престават. До момента има подадени над 18 тъжби до шефа, все пак моите клиенти и доверители не виждат никакви старания, никакъв директен резултат тази обстановка да бъде изменена “, сподели той.

Според класния началник Иванка Лазарова " в клас експанзия не съществува “, тъй като тя съумява да овладее ситуацията. Проблемният възпитаник, по думите ѝ, е хиперактивен с поведенчески проблеми и не работи в часовете. Лазарова към този момент е разговаряла с бащата, с подред който обаче учениците предизвикат детето му и нещата не са такива, каквито се показват. 

Пред bTV бащата господин Кенаров съобщи, че за него " всичко това е форма на спор сред родители, които употребяват децата си като оръжие в тази борба. Уморен е от всичко това и е решил да не обръща повече внимание на това, което се случва “. Той е сезирал Регионалния инспекторат по образованието и Столичната община и твърди, че против него има отправени закани за разпра от господин Тенев.

Мисля, че е пуснал две тъжби в полицията против мен, отговори Тенев и описа, че на първата родителска среща през ноември, когато против проблематичното дете към този момент е имало седем тъжби, диалогът е ескалирал прочувствено и той е декларирал, че ще на прави всичко по силите си да отбрани детето си.

Според зам.-директора Снежина Георгиева в огромна част от учебните заведения в страната сходни обстановки се случват всеки ден. Тонът, по който се води диалога сред родители и институции в последните месеци, " най-малкото не дава отговор на положителните нрави “, счита тя. Съобразно механизма за предварителна защита на издевателството учебното заведение е подхванало редица ограничения, на ученика е основан екип за ограничения за обща и спомагателна поддръжка, посещава психолог и работи с педагогичен консултант. Това, което родителите желаят – преместването му в друго учебно заведение, по закон няма по какъв начин да се случи, поради, че е в първи клас, сподели тя.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР