Родители на деца в детска градина в Бистрица сигнализират за

...
Родители на деца в детска градина в Бистрица сигнализират за
Коментари Харесай

С рани по главата и синини по тялото – родители прибират децата си от детска градина

Родители на деца в детска градина в Бистрица алармират за редовно неглижиране на децата от страна на възпитателите. По думите им те се прибират с рани по главата и синини по тялото, тъй като са оставяни без контрол.
В ефира на „ Здравей, България ” родителите описаха съответни случаи, при които децата са потърпевши. „ Смятам, че огромна част от личния състав се затруднява в грижите. Няма задоволително педагози, които да покрият напълно развъждането на децата и те постоянно остават сами ”, описа майка, чието дете посещава детската градина.

Други родители споделят за неприятно положение на площадката,

на която имало пързалка със стърчащи пирони. Те желаят да бъдат взети ограничения и личният състав да бъде повишен.
Директорът на образователното заведение Боряна Банова съобщи, че е осведомена за проблемите. „ Не е загадка, че няма спомагателен личен състав. Имаме асистент педагог в групата, който е с обикновено работно време. Предвижда се монтиране на камери в детската градина ”, посочи Банова.
Тя добави, че детските уреди са под непрекъснат надзор и следи за тяхното положение.

 

SafeNews напомня, че при различен случай родители на деца от столичната 151-ва детска градина “Леда Милева “ излязоха на алегоричен митинг пред постройката на детското заведение. Майките и бащите обявиха, че са подготвени да създадат жива верига и да барикадират входа, защото през днешния ден на работа се връща освободената през 2019 година от длъжността шеф Мирела Гошкарян.
Причина за уволнението тогава беше случай, при който долап падна върху ръцете на 2-годишно дете. След няколко правосъдни инстанции, едно възобновяване на длъжността и наново уволняване, във вторник Гошкарян се връща след дефинитивно решение на магистратите. По думите на родителите това е немислимо. Те не излизат и за първи път на митинг.
„ Г-жа Гошкарян сподели, че не може да бъде шеф на такова детско заведение. Тя заемаше длъжността в продължение на 17 години и през цялото това време не се направи нито един ремонт. Децата стояха вътре, не излизаха да играят на открито. Това беше концлагер за нашите деца и не желая да се повтори. Децата живееха в плесен и мизерия вътре ”, показа една от майките на демонстрацията.
Родителите са безапелационни, че след освобождението на шефа, 151-ва детска градина се е трансформирала доста и то в позитивен аспект.

 

Източник: Нова телевизия

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР