Родители на деца с увреждания излязоха пред парламента с искане

...
Родители на деца с увреждания излязоха пред парламента с искане
Коментари Харесай

Родители на деца с увреждания излязоха на протест пред парламента

Родители на деца с увреждания излязоха пред Народното събрание с искане за приемане на Закона за персоналната помощ. Родителите и техните деца носеха алегорични черни балони. Те дефинираха провежданата политика като антисоциална и по своята същина геноцид по отношение на родителите и техните деца, предава news.bg.
Вера Иванова, родител на разположение с увреждане съобщи, че още веднъж слагат пред депутатите настояванията от Петия народен митинг на хората с увреждане.

" Искаме промяна, желаеме децата и хората с увреждания да получат съответна поддръжка, както и приемане на Закон за персоналната помощ. Някои министри не желаят да чуят и не желаят да схванат обикновеното нещо - желаеме нашите деца да живеят ", настоя Иванова. По думите ѝ политиката, която се организира по отношение на хората с увреждания е антисоциалната и е " дословен геноцид против нас като родители ".

" Децата ни не би трябвало да съществуват, не би трябвало да ги има и не би трябвало да имат бъдеще. Надяваме се през днешния ден най-малко депутатите да гласоподават и да одобряват Закона за персоналната помощ, с цел да има живот за нашите деца ", уточни Иванова. По думите й към момента липсва самостоятелна оценка на потребностите на всяко едно дете, няма персонална помощ съгласно потребностите им, които са разнообразни за всяко едно дете и лице с увреждане.

" Това се приказва от години и никой не подхваща нищо. Подиграват ни се с едни интеграционни добавки, които в случай че пиеш лекарство за 9 лева и за 900 лева помощта ти да е 9,93 лева, без значение от какво си болен и от какво имаш потребност. Това е гаврата на страната по отношение на нас. Ние не би трябвало да сме на открито, нашите деца не би трябвало да се виждат, няма налична среда, няма електронна карта за опазването на здравето, няма регистри, няма услуги, няма асистенти, нищо няма. Моят наследник е на 22 години, аз 22 години съм в този пъкъл и ние съществуваме на инат на страната и макар страната ", сподели още Вера Иванова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР