Родители на деца с увреждания искат министър-председателят Бойко Борисов да

...
Родители на деца с увреждания искат министър-председателят Бойко Борисов да
Коментари Харесай

Родители на деца с увреждания поискаха помощ от Бойко Борисов

Родители на деца с увреждания желаят министър-председателят Бойко Борисов да се намеси за по-бързото решение на казуса, обвързван с децата с увреждания и Закона за персоналната помощ. Това оповестиха от Конфедерация за отбрана на правата на децата, които са изпратили писмо до премиера.

На първо място те желаят анулация на националното посланичество на така наречен " национално представителни " пациентски организации и неправителствени организации на и за хора с увреждания. Сред настояванията им е и разформироване на Националния съвет за интеграция на хора с увреждания към Министерство на труда и обществената политика, както и преустановяване на субсидирането им. Аргументът им е, че организациите не работят дейно и припомнят, че този факт е бил приет персонално от премиера в негови обществени изяви.

От Конфедерацията упорстват да се проверява активността на синдикалните организации КНСБ и КТ " Подкрепа ", както и усвоените от тях средства от всички източници в интервала от основаването им.

Друго искане е " предприемане на самодейност посредством посолствата на други европейски страни с добре развита обществена политика за хората с увреждания, да бъдат поканени специалисти, с цел да подкрепят осъществяването на промените ".

В писмото си те желаят до 1 юли да бъде изработен доклад с точни данни за парите, изразходвани за издръжката на Министерството на труда и обществената политика, Министерството на здравеопазването и министерството на образованието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР