Родители на деца от школата на Нефтохимик входираха писмо в

...
Родители на деца от школата на Нефтохимик входираха писмо в
Коментари Харесай

Родители на деца от Нефтохимик с гневно писмо до Общинския съвет

Родители на деца от школата на Нефтохимик входираха писмо в администрацията на Общинския съвет, в което показват недоволството си от неналичието на ангажираност от страна на локалния парламент към клуба. Писмото е подписано от близо 200 индивида - родители на децата от дребните възрастови обединения.

Те укоряват общинските съветници, че подценяват потребностите на децата и не вършат нужното за тяхното пълноценно израстване. Това изказване е стимулирано с неналичието на добра материална база и с неналичието на съответна визия за развиването на клуба, който е общинска благосъстоятелност.

„ Понасяме философски всички тези ненормални условия, в името на развиването на децата ни, в името на тяхната обич към футбола, в името на здравето им. Но застанахме на границата на търпението си. Границата същина беше премината когато видяхме неуважението, което всички вие демонстрирахте към хората, които възпитават нашите деца. Когато те Ви поканиха на среща, а Вие даже не проявихте обикновеното образование да се отзовете на поканата. Тогава възприятието, че потребностите на децата ни са подценени от Вас, ни връхлетя с цялостна мощ. Тогава ние се убедихме, че Вие не сте свършили работата, за която сме Ви избрали “, се споделя в писмото.

На финала му родителите показват безрезервната си поддръжка към управлението и целия треньорски екип на Нефтохимик.

Припомняме, че на 28-ми ноември (вторник), от 08:00 ч., пред постройката на НХК, по време на сесията на Общинския съвет, ще се съберат всички чиновници на Нефтохимик, дружно с децата и юношите от школата, техните родители, последователи и спортни деятели, с цел да припомнят на локалния парламент, че носи отговорност за развиването на спорта и бъдещето на спортуващите деца.

Публикуваме цялостния текст на писмото, без редакторска интервенция:

ДО ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БУРГАС

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

Обръщаме се към Вас в качеството си на родители на деца, които упражняват в детско-юношеската школа към ПФК „ Нефтохимик “. Искаме за следващ път да изразим паниката си от неналичието на ангажираност на Общинския съвет, и в частност на Комисията по спорт, към децата ни и към школата, в която упражняват те. Всички ние - родителите на тези деца, се усещаме подценени от Вас и не сме съгласни, че вършиме нужното те да се развиват пълноценно. Фактът, че треньорите, които се грижат за децата ни и влагат всичките си сили и безрезервност, се усещат недооценени и афектирани от Вас, е задоволително сладкодумен за нас, че за децата ни не е обезпечено нужното.

Относно материалната база, която е основополагаща за израстването им желаеме да Ви напомним, че към момента сме в очакване на ремонтирането на игрищата в Спортен център „ Изгрев “. Това ни беше дадено по време на предизборната акция на господин Николов преди две години. Освен извънредно нужния ремонт на терените, там е неотложно да има и закрита повърхност за тренировки. Защото децата ни през зимата мръзнат до момента в който спортуват. Ние също, до момента в който чакаме да свърши тренировката. Използваме случая да ви поканим да дойдете най-малко на един мач на децата, родени през 2005, на стадион Долно Езерово, с цел да видите по какъв начин се играе футбол, заобикаляйки дупки и локви.

Понасяме философски всички тези ненормални условия, в името на развиването на децата ни, в името на тяхната обич към футбола, в името на здравето им. Но застанахме на границата на търпението си. Границата същина беше премината когато видяхме неуважението, което всички вие демонстрирахте към хората, които възпитават нашите деца. Когато те Ви поканиха на среща, а Вие даже не проявихте обикновеното образование да се отзовете на поканата. Тогава възприятието, че потребностите на децата ни са подценени от Вас, ни връхлетя с цялостна мощ.

Тогава ние се убедихме, че Вие не сте свършили работата, за която сме Ви избрали. Апатията толкоз Ви е обзела, че даже Ви мързи да симулирате, че работите. И поради Вашето незаконно безучастие ние се чудим по какъв начин да отговаряме на децата си когато ни питат за какво те упражняват на окаяни стадиони, а наборите им от Ботев /Пловдив/, да вземем за пример, на съвременни и функционални терени. Трябва ли да им кажем, че децата от Бургас са по-ниска категория и не заслужават да се развиват пълноценно като спортисти, уважаеми г-да от Комисията по спорт? Или да им кажем, че техният труд е нищожен и неправилен или с една дума „ запустял “?

Колко би трябвало да е лишен човек от морални полезности да дефинира 300 деца и младежи, които са потвърдили своите качества с безчет доста извоювани купи и медали на локални и интернационалните шампионати, да дефинира голямата работата на един професионален треньорски екип като нещо „ пусто “. Член на Комисията по спорт мисли, че в случай че Комисията подкрепя целият този развой това е еднакво на наливане ОТ ПУСТО В ПРАЗНО. Проблемът с финансовите компликации на Нефтохимик закупи доста по огромни измерения. Той се трансформира в проблем на спорта в Бургас, тъй като разобличи нехайството на хората, от които зависи спорта в Бургас. И това е най-притеснителното за нас.

И защото в случай че и ние бездействаме резултатът ще бъде 300 „ пусти и празни “, лишени от обичания спорт, разплакани деца и 40 фамилии на борсата по труда, най-отговорно Ви заявяваме, че нямаме желание да поносим повече Вашето унизително отношение към нас и по-важно към децата ни. Искаме да бъдем чути, желаеме помощ и подпомагане, а освен голословни отговори! Трябва ли да организираме манифестации, митинги и стачки пред Община Бургас, по главните булеварди и публични здания, с цел да получим правото да се развиват нашите деца? Отговорът за нас към този момент е явен - ДА!

П.С Благодарим на целия треньорски щаб и управлението на ПФК „ Нефтохимик “ за неуморната работа и несломимия състезателен дух, който предават и на децата. Благодарим им за постигнатите отлични резултати, макар цялата насмешка по отношение на тях.

ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ В СЪЩИЯТ ДУХ! НИЕ съдебномедицинска експертиза ПЛЪТНО ЗАД Върховен административен съд!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР