Родители на деца от пернишко училище се изправиха един срещу

...
Родители на деца от пернишко училище се изправиха един срещу
Коментари Харесай

На каква възраст да се говори на децата за секс

Родители на деца от пернишко учебно заведение се изправиха един против различен поради обучителна стратегия срещу насилието. Едните твърдяха, че в програмата се преподава полово образование на прекомерно дребни деца, а другите - че тя е потребна. Просветният министър спря програмата. Кога и по какъв начин да се преподава полова тема в учебно заведение и скандално ли е това да се случва в четвърти клас? - в Сутрешния блок на Българска национална телевизия дискутираха детският психолог Иван Игов и народен представител от Вътрешна македонска революционна организация Красимир Богданов.

Според депутата притеснителното е това, че в прекомерно ранна възраст се показват много комплицирани и дискусионни тематики, свързани със половото и репродуктивното здраве.
Красимир Богданов - народен представител от Вътрешна македонска революционна организация: Никой не отговори на въпроса по кое време би трябвало да стартира това образование, кой би трябвало да дава отговор за него и какво би трябвало да включва то. Иначе за нас няма подозрение, че подобен вид обучение има своя смисъл, само че ние твърдо настояваме това да е под контрола на МОН, да бъде в специфични часове за образование на интегрираната стратегия. И сега в часовете по биология се изучва, по-големите в часовете по логика на психиката също. Но на деца в началния курс на образование да се показват и то по много противоречив метод тематики, свързани със сексуалността, за нас е недопустимо.
Психологът Иван Игов съобщи на собствен ред, че децата в четвърти клас никога не са прекомерно дребни за такива тематики. Той разяснява, че сходни въпроси детето задава още на три-четири години. Според него родителите и учителите не са готови да приказват за това и се объркват.
Иван Игов - детски психолог: Всяко дете на петгодишна възраст към този момент влиза в интернет, на 7 години умерено сърфира и това значи че някъде там, на тази възраст всички деца до едно са виждали нецензурен уеб сайтове и много по-страшни неща в сравнение с в учебно заведение. Ние несъмнено сме закъснели. Даже тази заран министър Вълчев сподели, че нямаме равно полово обучение. В никакъв случай не би трябвало да се гордеем с това. Със 70% се е нараснал броят на инфектираните с ХИВ в България, единствено предходната година има 2000 забременели деца под 14-годишна възраст, единствено предходната година са се разболели над 350 индивида от СПИН.
Красимир Богданов посочи, че притеснителното в тази ситуация е опитът на разнообразни фондации по противоречив метод да показват на подрастващото потомство тематиките, свързани със сексуалността. " Ние прегледахме материалите на тази фондация, предложила образованието и тя по нищо не се разграничава от проводниците на джендър идеологията в България ", добави Богданов.

Иван Игов пък отвърна, че това е измислена идеология, тъй като в британския език думата джендър значи " пол ". " През 20-години на предишния век, когато стартира да се учи човешкият пол, в логиката на психиката поражда проблем с терминологията в британския език, думата " секс " стартира да се употребява от ден на ден като сексуален акт и по тази причина стартира да се употребява латинската дума gender като пол. В науката няма различен смисъл ", сподели още психологът.

Вижте още от диалога във видеото.
 Наказват дисциплинарно шефката на РУО-Перник поради програмата срещу принуждение Наказват дисциплинарно шефката на РУО-Перник поради програмата срещу принуждение
Шефката на Регионалното ръководство по образованието в Перник ще бъде осъдена дисциплинарно. Причината - абсурдът, при който родители на деца от перн...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР