Родители на деца, които тренират водна топка и синхронно плуване

...
Родители на деца, които тренират водна топка и синхронно плуване
Коментари Харесай

Протест срещу затварянето на един от басейните във Варна, където тренират и много деца

Родители на деца, които упражняват водна топка и синхронно плуване във Варна, стачкуват поради затварянето на един от басейните в плувния комплекс “Приморски ”. От началото на октомври той не се употребява поради профилактика. Тренировките към момента не са обновени. Причината е, че компанията, която доставя дезинфектанти за водата, не може да извърши контракта, защото препаратите са поскъпнали фрапантно.

Родители, треньори и деца се събраха пред постройката на община Варна. Те упорстват проблема да бъде решен в най-кратки периоди. При протестиращите пристигнаха и представители на общината, които дадоха обещание да имат нова среща във вторник, с цел да продължат договарянията. Това, което тормози родителите и треньорите е, че на децата им предстоят държавни шампионати и те не могат да се приготвят пълноценно. В плувния комплекс има още два басейна, само че времето за тренировки е доста малко и има ограничители за коридорите.

Ето какво споделиха родители и треньори:

" Не можем да ги употребяваме. Никой не е направил организация, с цел да се употребяват. Спортовете са доста ".

" Не знаем какво следва от тук нататък. На този басейн упражняват над 1000 картотекирани състезатели във всички възрастови групи - от мъже до деца, девойки, дами и така нататък И всички сме доста обезпокоени за това ".

От община Варна дават обещание басейна да проработи още веднъж до 2 месеца, когато ще бъде определен нов снабдител на препарати за стерилизация. Досега за обезпечаването им бяха нужни 200 000 лв.. В момента вървят процедури за нова социална поръчка. При нея парите ще бъдат увеличени на 500 000 лв..

" Нека въпросът да се разбере от медиите и от родителите. Той не е тъй като не сме създали някакви стъпки. Форсмажорните условия за доставката на такива химически материали сложи компанията и нас като обществена политика в неизгодна позиция ", изясни Коста Базитов, зам.-кмет на Община Варна.

Родителите към този момент са декларирали предпочитание, че могат да оказват помощ финансово за закупуване на препарати до сключване на новия контракт.

Вижте повече в директното включване на Силвия Русенова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР