Родители на дете нападнаха лекарка от Спешното отделение на болницата

...
Родители на дете нападнаха лекарка от Спешното отделение на болницата
Коментари Харесай

Родители нападнаха лекарка в Спешно отделение в Шумен

Родители на дете нападнаха лекарка от Спешното поделение на болничното заведение в Шумен, заяви Нова телевизия.

Д-р Айлин Ахмед била дежурна през нощта, а в чакалнята имало няколко души с едни и същи недоволства. Тя влезнала в регистратурата, с цел да посочи със сестрите броя на чакащите и недоволствата им.

От тях схванала, че има няколко души с едни и същи недоволства и почнала прегледите.

По думите й казусът не бил незабавен, само че все пак тя споделила, че ще прегледа всички и ще помогне.

„ Когато влязох в регистратурата, с цел да обсъдим със сестрите реда на нещата, защото бяха доста хора, мъж блъсна вратата. Агресивно сподели че детето е болно, има коремна болежка и е със същите признаци като останалите”, споделя 25-годишната лекарка.

Веднага се обадили на дежурния педиатър. Това обаче не успокоило родителите.

„ Бащата на детето стартира да се държи по-арогантно, стартира да употребява нецензурни думи. Казах на сестрата да звънне на полицията и го помолих да напусне, до момента в който дойдат служителите на реда. Той стартира да се държи още по-агресивно. Започнаха нападки, потегли против мен за нахлуване и в този миг пристигна защитата и го изкара на открито “, връща се към спомените от онази нощ доктор Ахмед.

Конфликтът обаче ескалира, този път офанзивата идва от майката.

„ Изкараха го на открито. В този миг брачната половинка на този мъж, майката на детето ме атакува. Имаше опит да ме удуши с думите:

„ Ще ви убия, ще направя всичко за детето си”, макар че ние се опитвахме да създадем всичко за детето й”, споделя доктор Ахмед. По думите й нищо не може да оправдае такава експанзия, тъй като не е имало закъснение в прегледа, нито нещо друго, което би могло да бъде причина за такава реакция от страна на родителите.

Младата лекарка е безапелационна, че не може да става и дума за неточност от страната на медиците или за надменно отношение към детето. Д-р Ахмед ще търси правата си, тъй като не желае казусът да остане безнаказан.

„ Не желая това да продължава “, споделя тя.

От полицията са удостоверили, че проверяват случая и следва да бъдат изяснени всички условия.

На случая остро реагираха от Българския лекарски съюз. От там обявиха, че сезират прокуратурата и упорстват за незабавни дейности от страна на способените органи поради упражнената вербална и физическа експанзия против доктор Айлин Ахмед.

„ Съсловната организация е безапелационна, че няма да търпи лекари да бъдат заплашвани, подлагани на тормоз и душени, до момента в който се пробват да си правят работата, и упорства законът да бъде прибавен с цялата му суровост!

Пороят от обидни думи, съпроводени със закани за ликвидиране и опит за душене на здравно лице са неприемливи! “, обявиха от БЛС.

От там обявиха още, че ще се ангажират с юридическата отбрана на доктор Айлин Ахмед, както и на всеки различен доктор, който е подложен на принуждение. „ Цялата организация, с всички налични запаси, ще направи нужното, с цел да бъдат подведени под отговорност отговорните “, безапелационни са от Съюза.

„ Така ли се борим с кадровата рецесия в бранша? Така ли задържаме младите медици у нас? Като едвам при започване на техния професионален път ги заплашваме, наскърбяваме и душим, до момента в който те се пробват да оказват помощ на нашите деца и близки? “, питат от Лекарския съюз.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР