Родители на четиригодишно момче от Хампшър, Англия, не си и

...
Родители на четиригодишно момче от Хампшър, Англия, не си и
Коментари Харесай

Семейство не обръщаше внимание на разсеяността на сина им, докато не научи зловеща диагноза

Родители на четиригодишно момче от Хампшър, Англия, не си и помисляха, че тромавите придвижвания на детето са сигнал за смъртоносна болест, до момента в който не се обърнаха към лекарите. Това съобщи в. " Метро ", представен от Блиц.

Седмица преди ужасната диагноза родителите забелязали дребен проблем с координацията с детето. Малкият Атикус Федучин-Пейт се опитал да кара велосипеда си, само че мъчно се справял и непрекъснато падал.

Скоро майка му Емили и баща му Блейз забелязали образувание, огромно колкото монета на главата му, само че решили, че синът му просто се е блъснал. Детето не обръщало внимание, когато някой се опитвал да приказва с него и чак тогава родителите се обърнали към лекарите.

" Една седмица преди диагнозата забелязахме, че Атикус е доста муден, само че смятахме, че това е обикновено за едно четиригодишно дете ", споделят родителите му.
 



Изследване със скенер посочило, че детето има мозъчен израстък. Тогава лекарите споделили, че това е дифузна вътрешна глиома, необичаен тип рак. Той пречи на детето да прави някакви действия, тъй като туморът е в мозъчния дънер. Момчето, съгласно лекарите, има още 9 месеца живот.

Семейството в този момент събира пари, с цел да обезпечи по-добър живот на детето, въпреки и да му остава малко подобен. Родителите желаят да покачат осведомеността за заболяването и вземат участие в ново проучване, което може да избави други хора.

" Сега той взема пробен опиат. Знаем, че това няма да го избави, само че лекарите най-малко ще могат да проучат резултата на лекарството, който може да помогне на другите ", прибавят родителите на Атикус.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР