Родители излязоха на протест пред Столичната община заради отлагането на

...
Родители излязоха на протест пред Столичната община заради отлагането на
Коментари Харесай

Родители на протест заради повторното отваряне на системата за детските градини в София

Родители излязоха на митинг пред Столичната община поради отлагането на класирането за детските градини и ясли в София, оповестява Българска национална телевизия.

Те не са съгласни с решението системата за кандидатстване да бъде защото считат, че това е в прорез с всички законови права на кандидатстващите.

Обяснението на общината е, че към 10% от родителите не са попълнили адресите с и и това е наложило отварянето на системата.

Родителите обаче недоволстват, че системата освен беше отворена за прибавяне на въпросните критерии, а и с опция за промяна на кандидатури, което напълно трансформира опциите за влизане в детски заведения и обезсмисля труда на хиляди родители, изгубили от своето време да считат и подреждат за по-голям късмет.
 Отварят отново е-системата за детските градини в София - родителите да си поправят грешките
Отварят отново е-системата за детските градини в София - родителите да си поправят грешките

Много родители не са декларирали или удостоверили адрес, който да се употребява за класиране

Основен проблем остава незадоволителният брой места в детските градини, което носи в допълнение напрежение. По думи на родителите след повторното отваряне на системата са се появили над 200 нови кандидатури.

" Няма разумно пояснение за какво общината застава на страната на хора, които въпреки всичко са пропуснали нещо, недоуточнили са и пренебрегнали всички, които са спазили разпоредбите и периодите и им понижава възможностите сега по един неточен метод ", съобщи един от протестиращите родители.

По данни на общината аршин К2 за непрекъснат или сегашен адрес на територията на административния регион на детската градина на най-малко единия от родителите/настойниците - 1 т. не е попълнена от 2481 родители.

Резултатите от първото класиране ще бъдат оповестени в понеделник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР