Родители излязоха на протест пред Министерството на труда и социалната

...
Родители излязоха на протест пред Министерството на труда и социалната
Коментари Харесай

Протест срещу приетата ”Национална стратегия за детето”

Родители излязоха на митинг пред Министерството на труда и обществената политика. Те се сплотяват против препоръчаната и призната от Държавната организация за протекция на детето ”Национална тактика за детето ”.
Според тях в документа се планува " цялостна власт " от страна на страната и респективно на обособените служители над живота на всяко дете и неговото семейство.

" Абсурдните текстове в тази тактика са много. На първо място се приказва за детска беднотия. Не може да става дума за детска беднотия, а за родители, които имат по-малки финансови благоприятни условия. Други неуместни неща са делегирането на права на децата, каквито те не могат да имат по цивилен процесуалния кодекс. Детето от правно нелегитимен индивид не може да се направи на правно законен индивид, който самичък да повдига производства от свое име ", уточни Николай Николов от Асоциация на бащите.

Той добави, че ролята на страната и отделите за протекция на детето би трябвало да могат по някакъв метод да предявяват правата на детето от негово име, защото на този стадий само родителите в персонално качество могат да го вършат.

Освен в София, митинги има и в Пловдив, Варна и Стара Загора.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР