Родители, информирайте се къде са вашите деца, бъдете бдителни, когато

...
Родители, информирайте се къде са вашите деца, бъдете бдителни, когато
Коментари Харесай

13 арестувани в педофилската мрежа: Семейни мъже - от пилот до общ работник

Родители, информирайте се къде са вашите деца, бъдете бдителни, когато те сърфират в интернет, зове прокуратурата

Мащабна интервенция против разпространяването на детска порнография се организира на територията на цялата страна.

Шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов разкри детайлности за акцията. 

" В момента в действително време на територията на цялата страна се организира огромна реализация сред прокуратурата на Република България Национална следствена служба и Главна дирекция " Борба с проведената престъпност ". В реализацията вземат участие над 30 следователи от Национална следствена служба, над 30 чиновници на ГДБОП и над 60 жандармеристи ", заяви Сарафов.



В 7,00 часа тази заран са претърсени по едно и също време над 20 адреса.

Задържани са все още 13 лица, измежду които и водач от гражданската авиация от известна нискобюджетна самолетна компания, айти експерти, мотокарист, общ служащ, стругар, притежател на състезателен магазин, автомонтьор, оценител на недвижими парцели и други, разкри Сарафов. 



Възрастта им е към 30-40 години, само че има и 60-годишни, съобщи шефът на Национална следствена служба. 

Близо половината от арестуваните при акцията са фамилни, имат и деца, посочи Сарафов. 

При акцията са конфискувани телефони, компютри, флашки и хард дискове с брутални подиуми на полово принуждение с деца на възраст от 2 до 10 години, съобщи шефът на Национална следствена служба.

" Децата нормално са от някогашните руски републики, или Далечния изток: От Тайланд, Виетнам, Филипините, Индонезия ", съобщи Сарафов като посочи, че все още се ревизира дали измежду материалите има записани и български деца. 

Санкцията за това закононарушение е до 6 години отнемане от независимост, добави Борислав Сарафов.

" Нашето законодателство е остаряло и ние разполагаме с несъответстващи санкции и за жалост този случай е тъкмо подобен ", заяви говорителят на основния прокурор Сийка Милева. 

" Доста постоянно тези присъди преминават в условни и тези хора още веднъж са измежду нас. Смятате ли всички вие, като майки и татковци, че тези санкции са съответни за тези гадни дейности по отношение на нашето най-ценно нещо в живота ни, нашите деца ", добави Милева и даде образец с няколко такива случаи. 

" Родители, информирайте се къде са вашите деца, бъдете бдителни, когато те сърфират в интернет. За страдание педофилите са много изобретателни и могат доста елементарно да се възползват от чистата детска душа и да ги трансфорат в обект на тяхното незаконно полово схващане ", съобщи още Сийка Милева. 

" Никой да не си мисли, че е неизвестен. Стои зад компютъра, щрака и си прави нещо, забавлява се по своя си метод, със своето извратено схващане и си мисли, че е неизвестен. Не, не сте анонимни и в случай че сме пропуснали някой, да знае, че ще дойдем и за него ", предизвести Сарафов, обръщайки се към причинителите на сходни закононарушения. 

Наказанията за разпространяване на нецензурен материали " са алегорични, бих споделил смешни ", съобщи основният прокурор Иван Гешев. 

Акцията e предписание на основния прокурор Иван Гешев и в нея вземат участие голям брой прокурори и следователи от Националната следствена работа.

Рано сутринта са почнали претърсвания в жилища и офиси на десетки адреси в столицата, Варна, Хасково и други обитаеми места, оповестиха по-рано от прокуратурата.

Има и арестувани. Педофилската мрежа е обменяла порнографски материали с деца. " Поздравявам прокурорите и следователите от отдел “Киберпрестъпления ”, които реализираха триумф в битката с разпространяването на детска порнография.
 

Поздравявам прокурорите и следователите от отдел “Киберпрестъпления ”, които реализираха триумф в битката с разпространяването на детска порнография. Действията ни би трябвало да бъдат безкомпромисни, тъй като този жанр закононарушения слагат под риск най-ценното за нас - нашите деца.
— Ivan Geshev (@IvanGeshevPG) 

Действията ни би трябвало да бъдат безкомпромисни, тъй като този жанр закононарушения слагат под риск най-ценното за нас - нашите деца ", съобщи основният прокурор Иван Гешев.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР