Родители и учители имаме обща мисия - да направим децата

...
Родители и учители имаме обща мисия - да направим децата
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Родители и учители имаме обща мисия - да направим децата добри хора

Родители и учители имаме обща задача - да създадем децата положителни хора. Това сподели просветителният министър Красимир Вълчев на първото публично разискване на тактика за възпитателната работа в просветителните институции (2019-2030 г.). Документът бе показан пред началниците на районните ръководства на образованието, учители, неправителствени и професионални организации, родители в Центъра за подготовка на възпитаници за олимпиади.

Имаме потребност да приказваме за възпитанието. Имаме потребност да приказваме за бъдещето на нашите деца, сподели на представянето Вълчев. Припомни, че при започване на годината изследване демонстрира, че над 2/3 от българите чакат от учебното заведение, с изключение на да образова, и да възпитава. " Имаме потребност сред взаимоотношението сред фамилията и просветителните институции. Имаме потребност да водим този диалог с родителите, от взаимоотношение сред родители и учители, тъй като имаме общ цел - да възпитаме децата и да ги създадем положителни хора ", сподели още просветителният министър. И бе безапелационен, че няма кой да компенсира възпитаването на полезности и национализъм отвън просветителната система и фамилията. Обясни, че към този момент има публичен консенсус за възпитанието на децата. И че задачата е тази тематика да се предизвика за полемика във всяко едно учебно заведение и обитаемо място.

В самата тактика е заложено образуване на национална еднаквост посредством патриотични настройки и усеща и патриотично съзнание. Възпитание на приемливост и почитание към правата на хората с увреждания, както и на почитание към националните, европейските и международните културни полезности и обичаи.

Документът е първият, който структурира политиките и ограниченията, свързани с възпитателната работа в просветителните институции.

Сред задачите са още образуването на личностни качества, полезности, настройки и претекстове за интелектуално, прочувствено, обществено, духовно-нравствено и физическо развиване на децата в сходство с възрастта, потребностите, качествата и ползите им. Учителите би трябвало да основат още умения, свързани с просоциално интензивно държание, ориентирано към подготвеност за включване в действия, свързани с стабилно развиване, екология, доброволчество, щедрост., както и отзивчиви умения и умения за работа в екип. Децата и учениците би трябвало да образуват у себе си настройки за обезпечаване на сигурност на придвижването по пътищата, както и качества, полезности и претекстове за развиване на просвета на назадничавост към корупцията в обществото.

Според създателите основно изискване за реализиране на сполучлива работа в учебно заведение е ефикасното взаимоотношение със фамилията. Проявяването на взаимно почитание и доверие сред тях въз основата на познаване спецификите на реализиране на възпитателна активност е причина за ползотворно съдействие по посока развиването и благополучието на детето, написа още в документа. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР