Родители и жители на столичния квартал Дианабад“ се събират на

...
Родители и жители на столичния квартал Дианабад“ се събират на
Коментари Харесай

Жители на „Дианабад“ на протест пред Столичната община заради строеж до детска градина

Родители и поданици на столичния квартал „ Дианабад “ се събират на утринен митинг пред Столичната община. Протестът под наслов " Слънце за децата ".
„ Строежът е реалност. Докато дечицата играят, екскаватор работи, копае дупки “, разказа обстановката Мария Ибришимова от съдружие „ Зелен Дианабад “ пред БНР. Родителите желаят дейностите да бъдат обезопасени, а шумът да бъде минимизиран.
Към днешна дата се копае и градежът даже няма ограда. Използва се оградата, върху която се катерят нашите деца, добави Ибришимова.
От три години от сдружението се пробват да спрат градежа и не престават да упорстват локалната власт да размени частния терен с различен. Прехвърляни са били сред районната администрация и централната, имали са и среща с вложителя. „ Три години ни трансферират сред институции. “
Голяма група родители на деца от детската градина чакала осем месеца за среща с кмета на столицата Йорданка Фандъкова, след което нищо не се е трансформирало. Десетки пъти срещи са имали и с районния кмет.
Мария Ибришимова дефинира това време като мъчителен опит, лишил доста сила и време без резултат, само че уточни, че кварталът е по-обединен отвсякога.
Липсва предпочитание да бъде предпазен ползата на жителите, на родителите, на децата, акцентира Мария Ибришимова в предаването „ Преди всички “.
 Силно застрояване до детска градина в Дианабад – има ли полза Петьо Блъсков? Силно застрояване до детска градина в Дианабад – има ли полза Петьо Блъсков?
В края на идната седмица, на 22 октомври съдружие " Зелен Дианабад " провежда митинг – поради остарелия проблем с 49-та детска...
„ Тук има чувство за предпочитание да бъде предпазен ползата единствено на избрани хора. И това не сме аз и вие, които вървим на работа, елементарни хора. Това са хора - всички знаем кои са (Петьо Блъсков – бел. ред.) “
Припомняме, че преди месец имаше митинг още веднъж по този мотив.
Ето детайлностите:
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР