Родители и деца от Велико Търново дариха над 2600 лева

...
Родители и деца от Велико Търново дариха над 2600 лева
Коментари Харесай

Родители и деца от Велико Търново дариха над 2650 лева за Украйна


Родители и деца от Велико Търново подариха над 2600 лв. за  Украйна. В рамките на самодейността „ Събота с идея “ в детската забавачница „ Мечо Пух “  бяха събрани парите, които през днешния ден бяха дарени на Българския червен кръст във Велико Търново.

Организацията може да ги употребява за всички потребности – превоз, гориво, артикули от първа нужда, уточни Деси Рангелова, уредник на самодейността.

Повече от 180 фамилии се включиха в дарителска акция на ОУ „ Бачо Киро “. Тя продължи цяла седмица, включиха се над 180 фамилии, деца и възпитаници, учители, поданици на старопрестолния град, оповестиха от учебното заведение. Събрани са десетки пакети с принадлежности и артикули от първа нужда – нови облекла и обувки за деца и възрастни, санитарни и хигиенични материали, одеяла и завивки, в това число детски и бебешки комплекти, стекове с минерална вода, домашен принадлежности, храна и такъми за домашни любимци. На хората, отзовали се в акцията, са издадени благодарствени адреси от учебното заведение. 

Благотворителната самодейност бе проведена от учебното настоятелство и Сдружението на младите учители. Пакетите с обезпечените артикули, материали и принадлежности бяха предоставени в пункта на Българския червен кръст за дарения, самостоятелен в помещение на Община Велико Търново на ул. „ Марно поле “ №14. 

Във всички образователни заведения от региона са проведени благотворителни акции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР