Родители и близки на загинали в автомобилни катастрофи се събраха

...
Родители и близки на загинали в автомобилни катастрофи се събраха
Коментари Харесай

Близки на загинали при катастрофи протестират пред Народното събрание

Родители и близки на починали в автомобилни произшествия се събраха на митинг пред Народното събрание. На място участваха и родителите на убития в Цалапица млад мъж Димитър Малинов.

Те упорстват за по-строги санкции за хората, които са предизвикали гибел на пътя след приложимост на алкохол или опиати. Според тях актуалните промени в Наказателния кодекс не са задоволителни и не дават отговор на настояванията им.

Пред централния вход на Народното събрание минаха министрите от кабинета. При протестиращите се спря вътрешният министър Калин Стоянов. Те желаеха от него да спомага за среща сред водачите на парламентарно показаните партии, министъра на правораздаването и основния прокурор.

Поемам ангажимент да приказвам с тях и в незабавен порядък да организираме такава среща. Аз желая да ви благодаря, вие сте хроата, с помощта на които се случиха част от измененията в Закона за придвижване по пътищата, както и в Наказателния кодекс. Аз не преставам да настоявам, че убийството на пътя от водач, който е използвал алкохол или опиати, следва да бъде съзнателно ликвидиране с възможен предумисъл ", сподели вътрешният министър Калин Стоянов.

Всички родители на митинга са очернени и споделят, че убийците на децата им са към момента на независимост.

Атанаска Бакалова, майка на Димитър от Цалапица: " Искаме най-тежката мярка за убийците - пожизнен затвор без право на подмяна. Това е, за което ще се боря до края на живота си, няма да се спра. Аз съм Митко и няма да мълча, желаеме правдивост за Митко! "

" Това е последният кротичък митинг, сплотяваме се. Ако през днешния ден не ни чуят и не седнем на една маса от през днешния ден започваме гражданско непокорство, затваряне на пътища ", каза Петя Иванова. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР