Родители и близки на убити в пътни инциденти се събраха

...
Родители и близки на убити в пътни инциденти се събраха
Коментари Харесай

Близки на загинали в катастрофи на протест пред сградата на Съдебната палата в София

Родители и близки на убити в пътни произшествия се събраха на митинг пред постройката на Съдебната палата в София, с цел да желаят обективни присъди за водачите, предизвикали гибел на пътя.

Върховният касационен съд ще гледа делото за случая със Светомира Станчева от Шумен, която беше прегазена на 28 септември 2022 година.

" Нова акция имаме през днешния ден - да търсим правдивост за убитите ни деца. Животът на децата коства условни присъди и нула. Здрави, изучени деца - взема решение джигит да го премаже и да получи условна присъда и да се чака 5-10 години да се случи нещо ", описа протестираща жена.

Друга протестираща добави, че " децата са жертва на безумство ".

Трета описа по-подробно: " За Свети сме тук. Типичен представител на групата " Пътни убийци " - от богати фамилии, със скъпа кола. Джипът по-късно беше изгорял. Всички знаят какво се случва, гнила правосъдна система... ".

" Чудим се по какъв начин живеят със съвестта си. Имахме среща със зам.-министъра на правораздаването. Министърът на правораздаването Атанас Славов отхвърляше месеци да ни одобри. А по време на срещата със зам.-министъра стана ясно, че в Министерство на правораздаването считат, че няма потребност от смяна в законите. Защо се пускат убийците? Но Десислава Иванчева заставам 8 месеца в пандиза за икономическо закононарушение ", разяснява протестираща.

Мъж изясни, че се влиза в Съдебната палата през днешния ден и се чака решението на съдийски състав - да се върне делото в Апелативен съд - Варна.

Моралът в правосъдната система през днешния ден да спечелва, изиска той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР