Родители, чиито деца учат в училище "Васил Левски" във варненския

...
Родители, чиито деца учат в училище "Васил Левски" във варненския
Коментари Харесай

Родители от Варна организираха протест в общината

Родители, чиито деца учат в учебно заведение "Васил Левски " във варненския квартал "Аспарухово ", се събраха на импровизиран митинг в общината, с цел да желаят пояснения от градоначалника по кое време ще бъде изпълнен ремонта на учебното заведение.

„ Излизаме да пазиме правата на децата си. Искаме те да живеят в цивилизовани условия и надлежно да учат в такива “, съобщи Георги Георгиев, който е един от основателите.

Настойниците на децата желаят да се срещнат с кмета Иван Портних и да им бъде разяснено какви ограничения ще бъдат подхванати по ремонта на постройката.

„ Ние сме хората, пред които Общината би трябвало да дава отговор, а не жителите пред нея. Гражданското общество би трябвало да бъде събудено “, безапелационен е Георги.

Той смята, че в България би трябвало да има най-малко един приоритет, който да е на 100% и това би трябвало да е българското обучение и особено отношението към децата. Според него подрастващите би трябвало да се усещат в учебно заведение като вкъщи си, защото прекарват огромна част от времето си там, а по-късно от това се гради отношението им към страната и всичко останало.

НУ "Васил Левски " е издигнато през 2012 година, като то беше оповестено за рисково през миналата образователна година. Поради тази причина постройката е към този момент необитаема от 6 месеца, а ремонт към момента не е почнал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР