Родилката, транспортирана със Спартан, е в крайно тежко, но стабилно

...
Родилката, транспортирана със Спартан, е в крайно тежко, но стабилно
Коментари Харесай

Проф. д-р Иван Костов: Родилката, транспортирана със „Спартан”, е в крайно тежко, но стабилно състояние и в съзнание

Родилката, превозена със „ Спартан ", е в извънредно тежко, само че устойчиво положение и в схващане. Това оповестиха от болница „ Майчин дом ", където дамата беше призната. Тя е докарана с остра кръвозагуба и й е направена интервенция. Директорът на лечебното заведение проф. доктор Иван Костов разяснява, че е оптимист.

„ Лично аз в моята процедура не съм виждал толкоз добре проведена логистика от страна на Министерството на здравеопазването и Министерството на защитата с хеликоптер и със „ Спартан ". На 20-ата минута от кацането на самолета в София дамата беше на операционната маса ", добави проф. Костов.

Той изясни, че дамата е постъпила в „ Майчин дом " в доста тежко, шоково положение. „ В случая това, което видяхме при интервенцията, е, че има една огромна кръвозагуба. Не можем да кажем на какво се дължи ", добави проф. Костов. Именно това е наложило да се направи интервенция с поддръжката на съдови хирурзи, която е траяла три часа.

Възможно е да се стигне до потребност от кръводаряване за 38-годишната родилка. За момента обаче са обезпечени задоволителни количества кръв.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР