Родилка с COVID-19 почина в Бургас. Това е жената, за

...
Родилка с COVID-19 почина в Бургас. Това е жената, за
Коментари Харесай

Родилка с COVID-19 почина в Бургас

Родилка с COVID-19 умря в Бургас. Това е дамата, за която преди броени дни министър Ангелов заяви в морския град, че е в тежко положение. 36 годишната Лора Янева е известна художничка. Тя е получила затруднения по време на бременността и се е наложило лекарите да изродят бебето в 22-та гестационна седмица.

Според медиците, от самото начало тя е показвала висок дух и се е държала, само че за жалост положението й е било тежко. Постъпила е в държавната болница УМБАЛ на 21- ви март. Преди това се е грижила за майка си, която също е била позитивна с ковид. Рожбата и е момченце, което сега е добре. Бебето, извадено в шестия месец от бременността е под непрекъснати лекарски грижи.

Съпругът на Лора се споделя Мирослав. Двамата са чакали рожбата си с неспокойствие, още повече че преди по- малко от година, тя е родила крепко бебе, само че след това то е умряло. На младите съпрузи коствало доста сили и взаимна поддръжка, с цел да преодолеят загубата.

„ Тя работи доста. На доста хора помагаше. Изкуството й е постоянно. Нека душата й на по-добро място”, сподели брачният партньор Мирослав пред публицисти. Освен общи и независими изложения, и изработката на бижута, Лора беше поела самодейността да трансформира лодките до Часовника на Бургас в източник на наслада за минувачите. Пред " Труд " художничката показа концепцията си по този начин: " Лодките са в градинката в центъра на града. Това е емблематично място за Бургас и доста деца си играят на тях. С годините обаче лодките са посивели и взех решение този недостатък да го превърнем в резултат. Това ми е нещо като лозунг в живота. Ще бъдат нещо артистично и ще освежим атмосферата на Бургас- да изкараме изкуството отвън платното ", показа пред наш екип преди броени месеци Лора.

Членува в Дружеството на бургаските художници от 2007 година Родена е през 1984 година в град Русе. Нейна майка е художничката Лидия Кунева. Завършва СОХУ “Св. Св. Кирил и Методий “, компетентност живопис при Йордан Петров в Бургас през 2002 година Четири години по-късно приключва бакалавърска степен във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, компетентност графика при доцент Радко Спасов, а през 2007 година магистърска степен графичен дизайн при доцент Пеньо Пенев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР