Родилка на 28 години е сред починалите с COVID-19 43-ма

...
Родилка на 28 години е сред починалите с COVID-19 43-ма
Коментари Харесай

Родилка и децата ѝ загубиха битката с COVID-19

Родилка на 28 години е измежду умрелите с COVID-19 43-ма пациенти в Сливенска област през миналата седмица. Това оповестиха от Областния спешен щаб, представени от БНР.

Починалата е била призната за лекуване на 7 октомври във 22-рата седмица от бременността, сподели доктор Васислав Петров - шеф на болница „ Д-р Иван Селимински “. „ Още в самото начало, тъй като е в съществено положение, е призната в реанимация. Започнато е лекуване на високопоточна кислородна терапия. След един ден се подписва и напуща лечебното заведение. Довеждат я след няколко часа в още по-тежко положение. Болната е интубирана, направено е секцио – два плода по 500 грама, след което болната остава интубирана и продължава апаратната вентилация. Почива на 16-ти вечерта “, добави той.

Близнаците, с които е била бременна дамата, не са оживели.

Лекарите от сливенската болница са създали всичко, с цел да спасят 28-годишната родилка. Това заяви доктор Хрисант Хрисантов - зам.-директор по медицинските действия в МБАЛ " Д-р Иван Селимински " -Сливен, представен от Българска телеграфна агенция.

Заболеваемостта в област Сливан доближи 575,18 души на 100 000 при междинна стойност за страната от 500,60 души, оповестяват от РЗИ. Според здравните управляващи нарастването на болните става с по-бавни темпове, по отношение на другите области, след въвеждането на спомагателни ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР