Роденият в Русе Александър Георгиев ще направи дебют в най-силното

...
Роденият в Русе Александър Георгиев ще направи дебют в най-силното
Коментари Харесай

Български вратар ще дебютира в НХЛ!

Роденият в Русе Александър Георгиев ще направи дебют в най-силното хокейно състезание в света НХЛ! Това разгласи треньорът на Ню Йорк Реймджърс Ален Виню.

Голямото събитие ще се случи в нощта на четвъртък против петък от 2:30 часа българско време, когато Рейнджърс гостува на Монреал.

22-годишният Георгиев, който от дребен живее в Русия и се състезава за втората си татковина, ще получи страхотния късмет заради положително за него стичане на събитията и след отличните си изяви за отбора за развиване на Рейнджърс Хартфорд Уейлърс през този сезон.

В последните 10 дни Георгиев бе привикан в отбора от НХЛ, с цел да заеме място на аварийна пейка след травмата на Онджей Павелец. В 27 от последните 30 мача на Рейнджърс на вратата бе титулярът Хенрик Лунквист. Само че неуверените му изяви напоследък дават шанса на Георгиев и той ще бъде титуляр в мача против Канейдиънс.

"Всичко, което слушам за този млад мъж е положително ", показа Виню след тренировката на тима в сряда. "Надявам се, че нашият тим пред него ще играе доста крепко. Трябва да бъдем енергични. "

Историята на Георгиев е доста забавна. Той е роден в Русе на 10 февруари 1996 година, само че когато е на 5, фамилията му се мести в Русия. Именно там той стартира да играе хокей за тима на "Пингвините " от Москва. Следва интервал в Химик Воскресенкск преди българинът да заиграе професионално във Финландия за отбора на ТПС през сезон 2014-15. След 2 положителни сезона, Георгиев се пусна в драфта на НХЛ, където обаче не бе определен.

Преди старта на сезона Георгиев бе поканен на лагер за гении на Рейнджърс, където бе харесан и на 18 юли 2017-а подписа тригодишен контракт с колоса от НХЛ с концепцията да играе в отбора за развиване.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР