Роденият в Македония и живеещ в България Дарко Тасевски избра

...
Роденият в Македония и живеещ в България Дарко Тасевски избра
Коментари Харесай

Дарко Тасевски за Дарик и dsport: Много съм разочарован, не е това отношението на Македония

Роденият в Македония и живеещ в България Дарко Тасевски избра Дарик радио и, с цел да показа мнението си за случилото се в понеделник вечерта в Скопие по време на мача Северна Македония – България от Лигата на нациите. Близо 20 000 локални последователи мощно освиркаха химна на България и в течение на мача обиждаха българските футболисти.

„ Бях на мача, както бях и на дуела в Разград ", съобщи Тасевски. " Голямо бе разочарованието за мен от през вчерашния ден. Наистина тъпо за случилото се. Не е това отношението и мнението на по-голямата част от Северна Македония. Аз бях и на първия мач в Разград и там нямаше такова отношение към македонския химн. Всичко бе обикновено и въз основата на уважението в едно спортно събитие, каквото бе дуелът, приключил тогава 1:1 ", показа той.

" Осъждам това, което се случи в Скопие. Познавам момчетата и от двата тима и съм сигурен, че те не одобряват случилото се по време на дуела. Сигурен съм, че в случай че скоро има отново подобен мач на национално или клубно ниво, това няма да се повтори като отношение. Вместо да оправим взаимоотношенията си като прилежащи страни, ние ги вършим да стават по- зле с такива прояви на обособени хора. Това е тъпо ", сподели Тасевски.

" Говорих с хора от македонския футболен съюз и те ми признаха, че са останали разочаровани от постъпката на почитателите при осъществяването на българския химн ", сподели още футболистът на Славия.

Дарко Тасевски показа и вижданията си от двата мача на българския народен тим под управлението на сръбския експерт Младен Кръстаич:

„ Момчетата демонстрираха огромно израстване при Младен Кръстаич. Играха с въодушевление и предпочитание за триумф и в двата дуела. Дано продължат по този начин и да радват българските последователи на футбола. Има доста надарени, млади, български футболисти, които виждат, че може да се работи и по различен метод под управлението на сръбския експерт и неговите помощници. Момчетата би трябвало да продължат напред и като тим и да ги владее отборния дух, когато играят под флага на България. Вярвам в положителните дни на българския народен тим. Пожелавам му триумфи, както поисквам триумфи и на македонския народен тим. “

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР