Роденият в Ирак Салван Момика изгори Корана в центъра на

...
Роденият в Ирак Салван Момика изгори Корана в центъра на
Коментари Харесай

Руските ракети са в готовност: Швеция пали Корана и подпалва света

Роденият в Ирак Салван Момика изгори Корана в центъра на Стокхолм. Това закононарушение сигурно ще има дълбоки политически последствия. Тъй като шегата е утвърдена от управляващите, се оказва, че шведите са подписали личната си присъда. Сега те са беззащитни против религиозните фанатици. Такава е цената на страха... от съветските ракети.

Ако полицията е за, тогава кой е срещу?

Богохулникът Салван, който изгори свещената книга за всеки мохамеданин, беше охраняван от въоръжени до зъби служители на реда. Дори мястото, където той стоеше, беше авансово оградено с червено-бели сигнални ленти. Освен това полицията задържа мъж с ориенталски тип, който се опита да хвърля камъни по Салван. Вързаха го крепко и му поставили белезници. И го заведоха в сектора. По-добър метод да покаже, че шведските управляващи са на негова страна, явно е неосъществим.

Властите обаче за всеки случай се погрижиха да се застраховат: в последна сметка те осъдиха и провокатора - за паленето на огън на публично място.

Салван Момика е 37-годишен преселник от Ирак, който не знае европейски езици и поддържа връзка с шведите единствено посредством преводач. Той назовава себе си герой против исляма, който съгласно него е „ извънредно рисков за европейските демократични закони и общества “. Ето за какво този човек евентуално е пристигнал в Швеция, с цел да пази свободите на локалните жители. Така де, щом няма кой различен да направи това.

Преди това Салван е кандидатствал няколко пъти в кметството на Стокхолм, с цел да получи публично позволение да провежда провокация. Първоначално му отхвърлиха, само че след това го позволиха. След като получи позволение, Салван стартира интензивно да афишира действието в обществените мрежи.

Със събралите се зяпачи и публицисти той беседва по високоговорител. Нервно крачейки по всички страни, с изпъкнали очи, той извика:

Ние ще изгорим Корана, ще кажем: разсъни се Швеция.

И тогава добави, че действието му никога не е ориентирано към блокиране на участието на Швеция в НАТО.

Въпреки това в Турция, която може да употребява правото на несъгласие върху влизането на страната в Северноатлантическия алианс, към този момент са оценили хитростта на новоизпечения швед. Турският външен министър Хакан Фидан написа в Туитър:

Осъждам този лицемерен акт, осъществен в Швеция против нашата свещена книга, свещения Коран, в първия ден на Курбан Байрам. Недопустимо е сходни антиислямски дейности да се позволяват под претекст за практикуване на свободата на словото.

Защо оскърбиха мюсюлманите

Разбира се, рационалните хора не повярваха на думите на Салван. Цяла Европа в този момент разисква какво е било това: просто осквернение или смислена акция, която да принуди Турция да блокира влизането на Швеция в НАТО? И в случай че е второто, кой стои зад него?

Свещената книга на мюсюлманите беше изгорена на Курбан Байрам. Това е мюсюлмански празник в памет на историята на Авраам и неговия наследник Исак. Тъй като тази история участва и се повтаря в Тората, християнския Стар завет и Корана, провокация тъкмо в този ден е засегнатост за представителите на трите международни религии, т.е. за повече от половината човечество,

- изяснява мюфтията на Духовното заседание на мюсюлманите на Русия Албир Карганов.

Религията е най-чувствителната сфера на обществото. Ако... се допусне и глоби подигравката, е допустимо да се провокират съществени публични земетресения, страшни проблеми сред вярващите и страната, счита мюфтията.

Разсъжденията на теолозите обаче значат малко за шведските управляващи. Това е явно, даже единствено тъй като това не е първият път, когато Коранът се изгаря тук. През януари Расмус Палудан, водач на датската антиислямска партия Hard Deal, изгори Коран пред турското посолство в Стокхолм.

Тогава това деяние беше главната причина Турция да не утвърди молбата на Швеция за участие в НАТО. Много евентуално е обаче сегашната провокация напълно да не е акция на вманиачен отшелник, а продължение на същата промислена политическа линия.

Остави ги да убиват?

Вариантът на добре планувана многоходова композиция наподобява най-адекватен. Швеция отива в НАТО, с цел да застане на една линия с други европейски страни във войната против Русия. Но това е от една страна, от друга - Швеция въобще не гори от предпочитание да стане цел за съветските ракети. Ако е по този начин, тогава възможният отговор на ислямистите на богохулството не наподобява толкоз заплашителен спрямо „ съветската опасност “.

Най-вероятно логиката на създателите на антирелигиозната акция работи по този начин:

Е, един ден ще взривят камион в центъра на града, добре, ще разстрелят десетина клиенти в супермаркет, само че ние няма да влезем в НАТО и няма да имаме американски ракети.

Но както и да е, би трябвало да си зададем въпроса: схваща ли Швеция същинската цена, която ще би трябвало да бъде платена за изгарянето на Корана? Трудно е да не се съгласим с обстоятелството, че тези, които са дали зелена светлина за изгарянето на Книгата, не са нищо повече от съучастници в закононарушението.

След Грета Тумберг - нищо изненадващо

Ислямологът лекар на историческите науки Роман Силантиев дава оценка на Салван Момика с горчива подигравка:

Мисля, че този човек, който изгори Корана, е естествен за европейските стандарти. Но щом в Европа и Грета Тунберг се счита за естествена, то за какво и този да не е в купа на естествените.

Колко съществени са следствията?

„ Виждаме някакво всеобщо безумство. Където формалната позиция на Швеция е позицията на саморазрушение. Впрочем това е типично за всички леви идеологии като цяло. Отхвърляйки обичайните полезности, те вървят по пътя на краха. Страната съзнателно и методично се излага на риск.

Възможно ли е отмъщението?

- Със сигурност! Те въобще помислили ли са какво ще стане по-късно деяние с живота на хилядите шведски жители, които по една или друга причина са в мюсюлмански страни? Животът им е в заплаха.

Какво от това?

Самоунищожението е ужасно определение за това, което " прогресивните " европейци вършат през днешния ден, а шведите са в челните редици на този развой. Швеция се оказа сред два огъня и, наподобява, избра да гори и от двата края. От една страна, допускайки повторната акция с изгарянето на Корана, шведските управляващи безусловно си нарисуваха цел. За всички мюсюлмани по света те към този момент са врагове.

Това към този момент беше доказано в Ирак по време на щурма на шведското посолство - и това, несъмнено, е единствено началото. Вече е казано доста за ислямизацията на Скандинавия, само че факт е, че в този момент заплахата става по-реална от всеки път: междуетническите конфликти може да се трансфорат в всекидневен декор на живота в Стокхолм.

От друга страна е направено всичко, тъй че Турция да няма различен избор, с изключение на дефинитивно да блокира влизането на Швеция в НАТО. Но НАТО се нуждае от Швеция - като още един " непотопяем самолетоносач " край съветския бряг. Така че цената на " петте минути популярност " за иракчанин на име Салван е спора в най-големия военно-политически блок и тежката дипломатическа и икономическа война сред Анкара и Стокхолм. И това е още по-добре.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР