Родените след 1970 г. ще живеят вечно и ще надхитрят

...
Родените след 1970 г. ще живеят вечно и ще надхитрят
Коментари Харесай

Родените след 1970 г. ще могат да живеят вечно

Родените след 1970 година ще живеят постоянно и ще надхитрят гибелта. Това счита ученият доктор Йън Пиърсън. Той е уверен, че след 2050 година с помощта на технологията хората към този момент няма да са подвластни от физическото си тяло.
“Мнозина се интересуват от това да живеят постоянно. Винаги е имало, само че в този момент разликата е, че технологията се усъвършенства толкоз бързо, че доста хора имат вяра, че в действителност могат да го направят”, изяснява доктор Пиърсън. Според него има няколко метода, с които да се реализира величие.
Единият от тях е посредством замяна на органи и елементи от тялото. Това може да се направи чрезВиртуалната действителност е още една опция за опазване на човешкото схващане.
Съществуващи към този момент проучвания демонстрират, че може да се трансформират избрани елементи от ДНК-то, без да се навреди на други браншове на генома.
Като опция може да се заменят виталните органи на тялото с нови. Много учени от целия свят към този момент работят върху основаването на човешки органи, като употребяват 3D принтери. Те са заредени със стволови кафези, които един ден могат да създадат донорите на човешки органи непотребни.
Но доктор Пиърсън счита, че е доста по-вероятно да увеличим продължителността на живота си по по-различен метод - посредством роботите.
“Дълго време, преди да успеем да възобновяваме телата си и да ги подмладяваме всякога, когато има потребност, ще можем да свържем съзнанието си към виртуалния свят толкоз добре, че ще живеем дейно в мрежата”, изяснява ученият. Според него след 50 година хората ще може да наемат роботозирани тела, като трансферират съзнанието си в тях, на всички места по света.
Това ще става както в този момент се наема кола във всяка страна. “Ако искаш да прекараш вечерта в Австралия и да отидеш в операта в Сидни, можеш да наемеш андроид тяло”, споделя Пиърс. Това значи, че даже когато физическото тяло почине, хората въпреки всичко ще може да употребяват съзнанието си, което ще бъде съхранявано на компютър. А в действителния свят те ще живеят, употребявайки реалистични роботи.
За това свидетелства и напредъкът на секскуклите, които наподобяват много човекоподобни. Според доктор Пиърс точно те може да са ключът към развиването на андроид телата.
Човек ще може да избира дали да има мъжко или женско тяло, което да бъде на млад или остарял човек.
“Един ден тялото ви ще почине - може би ще ви удари рейс или ще има неприятно заболяване, само че това няма да има значение, тъй като мозъкът ви ще бъде запазен”, настояват учени.
До 2050 година това ще бъде допустимо единствено за богатите и известните. “Повечето хора от междинната класа и естествени приходи евентуално ще могат да си разрешат тази процедура през 2060 г.”, счита доктор Пиърс.
Изследователи са на мнение, че даже няма да имаме потребност и от андроид тяло, а ще живеем непосредствено във виртуалния свят. Подобна концепция бе застъпена във кино лентата от 1999 година “Матрицата”. В лентата индивидите водеха война с машините и качваха съзнанието си в мрежата, от кое място се опитваха да спрат роботите.
В онлайн средата всеки може да има приказен живот и да бъде какъвто желае. Да сбъдне най-съкровените си фантазии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР