Родена в Британия жена, която замина за Сирия като ученичка,

...
Родена в Британия жена, която замина за Сирия като ученичка,
Коментари Харесай

Британският върховен съд не позволява на джихадистката булка Бегум да се върне

Родена в Британия жена, която отпътува за Сирия като ученичка, за да се причисли към " Ислямска страна ", не би трябвало да има право да се връща във Англия, с цел да оспори решението на държавното управление, което й лиши поданството, тъй като съставлява риск за сигурността , реши в понеделник висшият съд на Обединеното кралство, оповестява " Ройтерс ".

Шамима Бегум, чиито родители са от Бангладеш, напуща Лондон през 2015 година, когато е на 15 години и отпътува за Сирия през Турция с две приятелки от учебно заведение.

В Сирия тя се омъжва за терорист ​​на " Ислямска страна " и живее в Рака , столицата на самообявилия се халифат, където остава четири години, до момента в който не е открита в лагер за задържане. Тя е имала три деца, откогато е напуснала Англия, само че всички са умряли .
 „ Джихадистките булки” се сблъскват с жестока действителност
„ Джихадистките булки ” се сблъскват с жестока действителност

Обикновено са млади и от образовани фамилии

Британският вътрешен министър я лиши от английско поданство , само че през юли Апелативният съд единомислещо се съгласи, че Бегум, която към този момент е на 21 години, може да има заслужено и дейно обжалване на това решение единствено в случай че й бъде разрешено да се върне във Англия.

Оспорвайки тази присъда, Джеймс Иди, юристът на английското държавно управление, съобщи пред Върховния съд, че разследващите организации смятат, че тези, които са се включили към " Ислямска страна ", съставляват сериозен риск за националната сигурност .

Случаят на Бегум е обект на развълнуван спор във Англия , сред тези, които настояват, че тя е изоставила правото си на поданство, пътувайки за Сирия и тези, които настояват, че тя не би трябвало да остане без поданство, а по-скоро да бъде изправена пред съд във Англия.

Изслушването на Върховния съд би трябвало да продължи два дни , като решението се чака да бъде постановено по-късно.
 Почина бебето на „ джихадистката младоженка “ Шамима Бегум
Почина бебето на „ джихадистката младоженка “ Шамима Бегум

В бежански лагер в Сирия…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР